ارزیابی اثر بازدارندگی اسانس گیاه مفراح Nepeta crispa بر روی برخی باکتری های بیمارگر گیاهی

پذیرفته شده برای پوستر
کد مقاله : 1180-25IPPC (R2)
نویسندگان
دانشجوی دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
در سال‌های اخیر توجه روزافزونی به مدیریت بیماری‌های گیاهی با استفاده از محصولات طبیعی شده‌است. ترکیبات اسانس‌های گیاهی به دلیل بی خطر بودن برای انسان و محیط زیست، اقتصادی بودن، کاندیدای مناسبی برای استفاده در کنترل بیماری‌های گیاهی به شمار می‌روند. دراین مطالعه فعالیت ضد باکتریایی اسانس گیاه مفراح از تیره نعناعیان، از جمله گیاهان بومی ایران بررسی شد. پس از آنکه اسانس گیاه به روش تقطیر استحصال شد و اثر ضد باکتریایی آن به روش نشت در دیسک بر روی تعدادی باکتری گرم منفی و مثبت شناخته شده شامل Brenneria nigrifluens, Xanthomonas perforans, Pectobacterium carotovorum subsp. carotovorum, Escherichia coli ,Mycetocola sp, Serratia marcescens, Dickeya dadantii, Curtobacterium flaccumfaciens pv.flaccumfaciens, Pseudomonas syringae pv. actinidae, Burkholderia gladioli, Clavibacter tessellarius,
Rhodococcus fascines
بررسی شد. نتایج بدست آمده حاکی بر آن است که اسانس گیاه مفراح با اثر ضد باکتری معنی دار طیفی از اثر بازدارندگی را نشان داده است که در غلظت‌ 15 میلی گرم دارای ناحیه های بازدارندگی با قطر بین 11.5 تا 48 میلی متر از بین گونه های بررسی شده، بیشترین اثر بازدارندگی رشد را روی جدایه‌ای از Xanthomonas perforans و کمترین اثر بازدارندگی رشد را روی جدایه‌ای از Burkholderia gladioli داشت. کروماتوگرافی گازی - تجزیه و تحلیل طیف سنجی جرمی برای تعیین مواد موجود در اسانس گیاه مفراح در دست انجام است. این یافته ها برای اولین بار، طیف وسیعی از ظرفیت ضد باکتریایی گیاه مفراح را نشان داد. بر اساس این نتایج، اسانس گیاه مفراح می‌تواند به عنوان یک کنترل کننده طبیعی باکتری‌های بیمارگر گیاهی استفاده شود. همچنین جداسازی ترکیبات زیست فعال این گیاه ممکن است فرصت هایی را برای استفاده در بخش های کشاورزی ارائه دهد.
کلیدواژه ها
 
Title
Evaluation of the inhibitory effect of Nepeta crispa essential oil on some plant pathogenic bacteria
Authors
marziyeh koushki
Abstract
In recent years, there has been a growing focus on managing plant diseases with natural products. Plant essential oils are effective for controlling plant diseases because they are safe for humans and the environment, as well as cost-effective. In this study, the antibacterial activity of the essential oil of Nepeta crispa willd. from the Lamiaceae family, including the native plants of Iran, was investigated. The essential oil was extracted Distillation method from the plant and tested for its antibacterial effect on a number Gram-negative and positive bacteria, including Brenneria nigrifluens, Xanthomonas performance, Pectobacterium carotovorum subsp. carotovorum, Escherichia coli, Mycetocola sp, Serratia marcescens, Dickeya dadantii, Curtobacterium flaccumfaciens pv. flaccumfaciens, Pseudomonas syringae pv. actinidae, Burkholderia gladioli, Clavibacter tessellarius, Rhodococcusfascians. The obtained results indicate that the essential oil of Nepeta crispa with a significant antibacterial effect has shown a spectrum of inhibitory effects, which in concentration 10 5 mg has inhibitory zones with a diameter between 11.5 and 48 mm. of theinvestigated species, the highest growth inhibitory effect on Xanthomonas performans isolates and the lowest growth inhibitory effect on Burkholderia gladioli isolates. Gas Chromatography-Mass Spectrometry analysis is currently underway to identify the substances present in the essential oil of the Nepeta crispa willd.plant. These preliminary findings for the first time revealed a wide range of antibacterial capabilities in Nepeta crispa. Based on these results, the essential oil of Nepeta crispa willd. could be used as a natural agent to control plant pathogenic bacteria. Furthermore, isolating the bioactive compounds of this plant may offer opportunities for use in the agricultural sectors.
Keywords
Disc diffusion, antibacterial effect, Essential oil, Pseudomonas syringae, Inhibito