اثر نانوذارت اکسید‌آهن سنتز شده با عصاره تلخه و چای سبز بر پاتووا‌رهای عامل لکه نواری باکتریایی گندم

پذیرفته شده برای پوستر
کد مقاله : 1165-25IPPC
نویسندگان
ندارم
چکیده
غلات و به ویژه گندم از جمله تولیدات راهبردی و مهم کشاورزی محسوب می‌شود.بیماری لکه نواری باکتریایی گندم (BTS) یکی از مخرب‌ترین بیماری‌های غلات محسوب می‌شود . با توجه به این موضوع که استفاده از سموم شیمیایی به دلیل سمیت گسترده آن‌ها روی موجودات غیر هدف و مقاومت باکتری‌های بیماری‌زای گیاهی به بسیاری از این سموم ممنوع و منسوخ شده است، یافتن روش‌های جایگزین مناسب در کنترل بیماری‌های گیاهی یک نیاز بدیهی است . در این پژوهش به منظور بررسی اثر ضدباکتریایی نانوذرات اکسیدآهن سنتز شده با استفاده از دو عصاره چای‌سبز و تلخه بر پاتووارهای عامل بیماری لکه نواری باکتریایی گندم، آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با روش میکرودایلوشن براث در سه تکرار انجام شد. برای شناسایی نانوذرات سنتز شده از آنالیز طیف سنجی مادون قرمز، میکروسکوپ الکترونی روبشی و پراش پرتو ایکس استفاده شد .تغییر رنگ در محلول و ته نشین شدن رسوبات قهوه‌ای رنگ در انتهای ظرف، تأیید کننده موفقیت آمیز بودن سنتز سبز نانوذرات اکسیدآهن بود. در آنالیز طیف سنجی وجود پیک در محدوده 490 تا 600 نانومتر، حاکی از سنتز زیستی این نانوذرات با عصاره گیاه تلخه و چای‌سبز می‌باشد . اندازه و مورفولوژی نانوذرات سنتز شده به روش زیستی توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی تعیین شد و مشخص گردید که شکل ذرات چند وجهی و گرد، اندازه متوسط آن‌ها در نانوذرات سنتز شده با عصاره تلخه حدود 40 تا 60 نانومتر و در نانوذرات سنتز شده با عصاره چای‌سبز 50 تا80 نانومتر است . همچنین نتایج آنالیز پراش اشعه ایکس، نانوکریستال‌های سنتز شده به وسیله عصاره تلخه و چای‌سبز را نشان داد. نتایج این مطالعه نشان داد که نانوذرات اکسیدآهن سنتز شده با استفاده از عصاره چای‌سبز روی مهار پاتووار Xanthomonas translucens pv. Cerealis در غلظت 256 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر و روی مهار پاتووارهای Xanthomonas translucens pv. translucens و Xanthomonas translucens pv. undulosa در غلظت 128 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر اثر ممانعت کنندگی و مهارکنندگی داشتند . همچنین نتایج نشان دادند که که نانوذرات اکسیدآهن سنتز شده با استفاده از عصاره تلخه روی مهار پاتووار Xanthomonas translucens pv. Cerealis در غلظت 512 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر و روی مهار پاتووارهای Xanthomonas translucens pv. Undulosa و Xanthomonas translucens pv. translucens در غلظت 256 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر اثر ممانعت کنندگی و مهارکنندگی داشتند و متغیرهای مورد بررسی نشان داد نوع پاتووار باکتری، زمان تماس و اندازه نانوذرات اکسیدآهن، از عوامل مؤثر بر بروز خاصیت ضدمیکروبی نانوذرات اکسیدآهن علیه پاتووارهای باکتری عامل لکه نواری باکتریایی گندم است.
کلیدواژه ها
 
Title
Effect of iron oxide nanoparticles synthesized with Acroptilon repens and Camellia sinensis extract on bacterial leaf streak pathovars
Authors
yalda saghaei
Abstract
Cereals, especially wheat, are among the strategic and important agricultural products. Bacterial leaf streak (BTS) of wheat is considered one of the most destructive diseases of cereals. Due to the fact that the use of chemical poisons is prohibited and obsolete due to their widespread toxicity on non-target organisms and the resistance of plant pathogenic bacteria to many of these poisons. Finding suitable alternative methods to control plant diseases is an obvious need. In this research, in order to investigate the antibacterial effect of iron oxide nanoparticles synthesized using two extracts of Acroptilon repens and Camellia sinensis extract that cause on bacterial leaf streak pathovars of wheat, an experiment was conducted in the form of a completely randomized design with broth microdilution method in three replicates. Infrared spectroscopic analysis, scanning electron microscope and X-ray diffraction were used to identify the synthesized nanoparticles. The color change in the solution and the settling of brown sediments at the bottom of the vessel confirmed the successful green synthesis of iron oxide nanoparticles. In the spectroscopic analysis, the presence of a peak in the range of 490 to 600 nm indicates the biosynthesis of these nanoparticles with extracts of Acroptilon repens and Camellia sinensis. The size and morphology of nanoparticles synthesized by biological method was determined by scanning electron microscope and it was found that the shape of the particles is polyhedral and round, their average size in nanoparticles synthesized with Acroptilon repens extract is about 40 to 60 nm and in nanoparticles synthesized with Camellia sinensis extract 50 It is up to 80 nm. Also, the results showed that iron oxide nanoparticles synthesized using Acroptilon repens extract inhibit the pathovar Xanthomonas translucens pv. Cerealis at a concentration of 512 mg/ml and inhibiting the pathovars Xanthomonas translucens pv. Undulosa and Xanthomonas translucens pv. translucens at a concentration of 256 mg/ml had an inhibitory effect, and the studied variables showed that the type of bacterial pathovar, the contact time and the size of iron oxide nanoparticles are among the factors influencing the antimicrobial effect of iron oxide nanoparticles against bacterial pathovars that cause Bacterial leaf streak of wheat.
Keywords
Bacterial leaf streak, FTIR, SEM, Xanthomonas.translucens, XRD