بررسی اثر آلودگی به ویروس موزائیک خیار بر ویژگیهای موفولوژیکی و فیزیولوژیکی گیاه فلفل دلمهای (Capsicum annuum L.)
پذیرفته شده برای پوستر
کد مقاله : 1196-25IPPC
نویسندگان
1دانشجوی کارشناسی ارشد
2عضو هیات علمی
3دانشجوی دکترا
چکیده
امروزه حفظ یک رژیم غذایی سالم و گنجاندن سبزیجات در وعده های غذایی انسان اهمیت فزاینده ای پیدا کرده است. تولید فلفل دلمهای (Capsicum annuum) یکی از محصولات مهم گلخانهای کشور و جهان است که بر اثر آلودگیهای ویروسی همچون ویروس موزائیک خیار (Cucumovirus, CMV) محدود میشود. در این پژوهش اثر آلودگی این ویروس بر ویژگیهای رشدی و فیزیولوژیکی رقم California wonder فلفل دلمهای از جمله ارتفاع بوته، میزان سبزینگی، شاخص سطح برگ (Leaf Area Index)، وزن تر و خشک بوته، وزن میوه و فنل کل در شرایط گلخانهای و در قالب طرح کاملا تصادفی بررسی شد. گیاهچههای فلفل دلمهای در سن دو برگی با عصاره گیاه کدو آلوده به ویروس (جدایه Fny) به طور مکانیکی مایهزنی شدند. پس از کامل شدن دوره رشدی و رسیدن میوهها، ارتفاع بوته-ها از سطح طوقه تا جوانه انتهایی اندازه گیری شد. سپس به کمک دستگاه کلروفیل متر SPAD 502 میزان سبزینگی (کلروفیل) در برگها محاسبه شد. شاخص سطح برگ نیز به وسیله دستگاه DELTA-T اندازهگیری شد. وزن تر بوتهها پس از خارج کردن از گلدان و شستشو اندازهگیری و ثبت شد. سپس وزن بوتهها پس از بیست و چهار ساعت قرارگیری در دمای 70 درجه سلسیوس، مجددا برای ثبت وزن خشک اندازهگیری شد. به منظور اندازه گیری فنل کل نمونهها، ابتدا عصاره متانولی از آنها تهیه و سپس به روش فولین سیوکالتو و استفاده از گالیک اسید به عنوان استاندارد محتوی فنل کل هر نمونه بدست آمد. آنالیزهای آماری دادهها به وسیله نرمافزار Minitab انجام شد و بر طبق آن ارتفاع بوته، میزان سبزینگی، شاخص سطح برگ، وزن تر و خشک و وزن میوه در گیاهان آلوده به ویروس موزائیک خیار در سطح یک درصد، بهطور معنیداری کاهش پیدا کرد. میزان فنل کل در گیاهان آلوده اختلاف معنیداری با شاهد نداشت. این نتایج نشان دهنده کاهش عملکرد معنیدار در بوتههای آلوده به ویروس است.
کلیدواژه ها
Title
Investigation of cucumber mosaic virus infection impact on morphological and physiological parameters of Bell pepper (Capsicum annuum L.)
Authors
Mahda Saghazade Mahani, Masoud Shams-bakhsh, Sajad Astaraki
Abstract
Nowadays, maintaining a healthy diet and incorporating vegetables into our meals is becoming increasingly important. The production of bell pepper (Capsicum annuum L.) is an important crop worldwide and in Iran, bell peppers are rich in fiber, vitamins such as C and A, antioxidants, and minerals. However, the benefits of this plant are not restricted to culinary use alone; bell peppers have a wide range of industrial applications, including the cosmetic and pharmaceutical industries, but it could be restricted by viral infections such as cucumber mosaic virus (Cucumovirus CMV). In the present study, the “California wonder” cultivar was planted under greenhouse conditions, and various morphological and physiological parameters were examined using a random experimental design. These parameters included plant height, chlorophyll content, leaf area index, fresh and dry weights, and fruit weight. The two-leaf stage seedlings were inoculated using mechanical inoculation. As the plants reached full growth and produced pepper fruits, height was measured from the root crown to the terminal bud. Also, fresh weight was measured after washing, and then the samples were dried in an oven at 70℃ for 24 hours to measure dry weight. Chlorophyll content was measured by a SPAD 502 Chlorophyll meter, and the leaf area index was measured using a DELTA-T device. Statistical analysis was performed using Minitab software. Total phenolic content showed no significant change in infected peppers. Moreover, results showed a significant decrease in plant height, fresh and dry weights, chlorophyll content, leaf area index and fruit weight, indicating yield loss of C. CMV-infected bell peppers.
Keywords
Chlorophyll, height, fresh & dry weight, Leaf Area Index, Total Phenolic Content