بررسی اثر برخی کود سم ها در مدیریت بیماری بوته میری فلفل و رشد ونمو گیاه
پذیرفته شده برای پوستر
کد مقاله : 1270-25IPPC (R1)
نویسندگان
ندارد
چکیده
بیماری بوته میری فلفل در اثر قارچPhytophthora capsici یک بیماری جدی در مناطق زیر کشت این محصول می باشد. لذا، در این تحقیق بررسی هایی در مدیریت این بیماری با استفاده از کودهای زیستی شامل، فسفوزیست، فیتوهیومیک مایع 10 لیتر در هکتار به صورت آبیاری، قارچکش بیولوژیک پروبیوتکت با فرمولاسیون SC حاوی B. subtilis (مخلوط باکتری های( EM)، تریکوران-پی در مقایسه با قارچکش بردوفیکس و فرمایسین گلد (در سه غلظت 6، 8 و 10 لیتر در هکتار، در قالب طرح کاملا تصادفی در 3 تکرار در مقایسه با شاهد سالم و آلوده در گلخانه انجام و دو بار تکرار گردید . براساس نتایج تجزیه واریانس داده ها، بین دو آزمایش تفاوت معنی داری مشاهده نشد. اما تیمارها اثر معنی داری بر بوته میری داشتند. همچنین، برهمکنش آزمایش و تیمار در سطح 1 درصد معنی دار بود. مقایسه میانگین بین تیمارها نشان داد که بیشترین میزان بوته میری در شاهد آلوده (100%) و کمترین آن در شاهد سالم صفر درصد مشاهده شد. تیمار EM تفاوت معنی داری با شاهد آلوده نداشت. فرمایسین 10 لیتر در هکتار نیز تفاوت معنی داری با شاهد سالم نداشت. با افزایش غلظت فرمایسین از 6 به 10، بوته میری کاهش یافت. بین بردوفیکس، تریکوران-پی و فیتومکس تفاوت معنی داری مشاهده نشد. مقایسه اثرمتقابل آزمایش و تیمار نشان داد که در تیمارهای فرمایسین 6، EM، فسفوزیست و فیتومکس بین دو آزمایش تفاوت معنی داری وجود دارد، اما در بقیه تیمارها میزان بوته میری در دو آزمایش تفاوت معنی داری با هم نداشتند. در هر دو آزمایش فرمایسین 8 و 10 تفاوت معنی داری با شاهد سالم نداشتند. براساس نتایج تجزیه واریانس داده های مربوط به صفات بیوماس، در صفات وزن تر ریشه، وزن تر و خشک ساقه و طول ساقه بین دو آزمایش تفاوت معنی داری مشاهده شد، اما در بقیه صفات تفاوتی بین دو آزمایش وجود نداشت. در همه صفات مورد بررسی، تیمارها اثر معنی داری در سطح 1 درصد بر صفات بیوماس داشتند. در همه صفات به جز قطر ساقه اثرمتقابل معنی داری بین آزمایش و تیمار مشاهده شد. همچنین، اثر معناداری بین میکرو و ماکرو المنت ها در خاک و گیاه ثبت گردید.
کلیدواژه ها
Title
a Department of Plant Pathology, Varamin-pishva Branch, Islamic Azad University, Varamin, Iran; b, Isfahan Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, Isfahan, AREEO, Iran.
Authors
meysam halili
Abstract
Pepper dieback caused by a fungus Phytophthora capsici is a serious disease in the cultivated areas. Therefore, in this research, we analyzed the management of this disease using biofertilizers including Phosphozist, Phytohumic liquid 10 liters per hectare in the form of irrigation, biological fungicide Probioticect with SC formulation containing B. subtilis. The mixture of bacteria (EM), Tricuran-P was compared with the fungicide Berdofix and Formycine gold (at 6, 8 and 10 L/ha), in the form of a completely randomized design in three replications compared to the infected and non-infected controls in two successive traits in the greenhouse. Based on the variance analysis, no significant difference was observed between the two traits. In addition, the interaction of the traits and the treatments was significant at the 1% level. The comparison of the mean between the treatments showed that the highest mortality was in the infected control (0.0) and there was no significant difference between the EM treatment and the non-infected controls at 10 liters per hectare. Plant mortality decreased in Formycine gold 6 to 10 L/ha. No significant difference was observed between Berdofix, Tricuran-P and Phytohumic. The comparison of the interaction effect of the traits and the treatments showed that there is a significant difference between the two traits in the treatments of Formacin 6, EM, Phosphozist, and Phytohumic , but in the rest of the treatments, there was no significant difference in the plant mortality rate in the two traits. In both traits, the Formycine gold 8 and 10 doses were not significantly different from the healthy control. Based on the variance analysis of biomass parameters, there was a significant difference between the two traits in the fresh root weight, fresh and dry weight of stem, and length of stem, but there was no difference between the two traits and in the rest of the parameters. In all investigated traits, treatments had a significant effect at the 1% level on biomass traits. A significant interaction effect between experiment and treatment was observed in all biomass parameters except stem diameter. There was also a significant variations between the micro-macro elements in the soil and pepper plants.
Keywords
bordofix, Formycine gold, Phosphozist, Phytohumic, Probioticect