تاثیر اندازه قطعات محصولات انباری بر نرخ رشد کنه Carpoglyphus lactis (L.) (Astigmata: Carpoglyphidae) در شرایط آزمایشگاهی

پذیرفته شده برای پوستر
کد مقاله : 1278-25IPPC
نویسندگان
1وزارت علوم تحقیقات و فناوری
2وزارت علوم و تحقیقات و فناوری
چکیده
کنه میوه خشک، Carpoglyphus lactis (L.) (Astigmata: Carpoglyphidae) آفت همه جایی است آن معمولا بر روی محصولات انباری مختلف نظیر میوه‌های خشک ، فرآورده‌های شیر به خصوص پنیر و حتی غلات فرآوری شده مثل آرد گندم و سبوس یافت می‌شود. تغذیه و فعالیت آن روی میزبان، بستر مناسب جهت فعالیت میکروارگانیستم ها نیز فراهم شده که موجب ایجاد طعم و بوی ناخواسته می‌شود. همچنین این کنه در تولید تجاری - صنعتی برخی از کنه‌های شکارگر شکارگر خانواده Phytoseidae به عنوان طعمه جایگزین استفاده می‌شود. در این مطالعه تاثیر اندازه قطعات زردآلوی خشک به عنوان رژیم های مخنلف غذایی بر نرخ رشد جمعیت C. lactis بررسی شد. جهت اطمینان از عاری بودن میوه خشک و وسایل از دیگر عوامل، قبل از آزمایش تمامی وسایل و نمونه ها، به وسیله اتوکلاور استریل شدند. جمعیت اولیه کنه C. lactis از شرکت عوامل مهار زیستی هکمتانه تهیه شد. در این پژوهش برای پرورش کنه C. lactis با استفاده از یک پتری دیش که مرکز آن جهت قرار گرفتن فتیله (تامین رطوبت) سوراخ ایجاد شده بود، استفاده شد. در این مطالعه چهار تیمار شامل پودر زرآلو ، زردآلوی خرد شده ، ترکیب زردآلو پودر شده و سالم، ترکیب زردآلو خرد شده و سالم و نیز برگه زردآلوی سالم به عنوان شاهد در 5 تکرار مورد مطالعه قرار گرفت. درون هر ظرف مقدار 5 گرم ماده غذایی در اختیار کلونی 100 عددی کنه قرار داده شد، ظرف‌ها درون انکوباتوری با دمای 1±25 درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی 5±85 % قرار داده شدند. وزن هر قفس در 10 دوره 12 ساعت اندازه گیری شد. در این بررسی زردآلو خرد شده (کوچک تر از 1 میلی متر) با 250% و زردآلو پودر شده (کوچک تر از 10 میکرومتر) با 72% به ترتیب بیشترین و کمترین نرخ رشد کنه C. lactis را داشتند. نرخ رشد دیگر تیمار‌ها به ترتیب: ترکیب زردآلو سالم و خرد شده208.4%، تیمار شاهد 192% و ترکیب زردآلو پودر شده و سالم 148% به دست آمد. یافته های این پژوهش بر اهمیت اندازه قطعات و سلامت محصولات انباری در میزان آلودگی تاکید می کند، و نشان داد که اندازه قطعات محصولات انباری بر نرخ رشد آفات تاثیر دارند.
کلیدواژه ها
 
Title
The effect of storage product piece size on the mite Carpoglyphus lactis (L.) (Astigmata: Carpoglyphidae) rate of growth under a laboratory condition
Authors
MohammadBagher Safiarian, Mohammad Mohammad, Majid Rakhshandeh
Abstract
Carpoglyphus lactis (L.) (Astigmata: Carpoglyphidae) is a cosmopolitan mite that is usually found on stored products (dried fruits, dairy ingredients especially cheese, and even processed grains). This causes both direct and indirect damage, As a result of its activity, a suitable substrate for the activity of microorganisms will be provided, which causes unwanted taste and smell. It is also known as alternative prey to produce biological agents (phytoseidae family predator mites). The study examined the impact of the size of dried fruit and their composition as diets on the growth rate of the C. lactis population. To ensure that the dried fruits and objects were free from other factors, all objects and samples were sterilized by autoclave before the exam. The primary population of C. lactis was obtained from Hekmatane Biocontrol Control Company. In this research, a Petri dish was used to raring C. lactis mites, which had a hole in the center for placing the wick (moisture supply). The diets included powdered Apricot (10 micrometer square), crushed Apricot (less than 1 millimeter), a one-piece and dried Apricot compound, a one-piece, broken Apricot mixture, and one-piece Apricot (temperature witness). Each container containing 5 grams of food was placed in the possession of a 100-digit clone, and the containers were placed inside the incubator (1 ± 25 ° C and 5 ± 80 % relative humidity). The weight of each treatment was measured over 10 periods of 12 hours. In this study, Apricot (less than 1 mm) had the highest and lowest growth rate of C. lactis at 250% and powdered Apricot (less than 10 micrometers) at 72% in order. Other growth rates were achieved in the following order: the one-piece and crushed Apricot compound was 208.4%, the saw 192%, and the powdered and one-piece Apricot Compound 148%. The findings of the study emphasize the importance of the size of parts and the health of commodity products in the level of pollution and showed that the Size of Commodity parts influences the rate of damage growth.
Keywords
Carpoglyphus lactis, piece size, Stored product pests, apricot