بررسی حضور همزمان باکتری‌های همزیست در شته‌ی گال‌زای Forda hirsuta Mordvilko (Hem.: Pemphigidae) و کنه‌ی انگل آن Erythraeus (Erythraeus) pistacicus (Trombidiformes: Erythraeidae)

پذیرفته شده برای پوستر
کد مقاله : 1289-25IPPC
نویسندگان
1دانشگاه فردوسی مشهد
2گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.
3عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد
4عضو هیات علمی
چکیده
پسته یکی از محصولات حیاتی کشاورزی ایران است که مورد حمله‌ی آفات مختلف قرار می‌گیرد. در میان آن‌ها، گونه‌ی Forda hirsuta Mordvilko به‌عنوان گونه‌ی غالب شته‌های گال‌زای باغات پسته شناخته می‌شود که در برخی رویشگاه‌ها خسارت آن دارای اهمیت اقتصادی است. این مطالعه، به‌منظور بررسی وجود باکتری‌های همزیست در شته‌ی گال‌زای Forda hirsuta و کنه‌ی انگل آن Erythraeus (Erythraeus) pistacicus در جمعیت‌های مختلفی از این گونه‌ها در رویشگاه‌های پسته‌ی اهلی و جنگلی در شمال شرق ایران انجام شد. بدین منظور، نمونه‌ها برای بررسی همزیست‌های باکتریایی از طریق PCR با پرایمرهای اختصاصی مورد ارزیابی قرار گرفتند. یافته‌های ما حضور باکتری‌های Wolbachia و Cardinium را به‌طور هم‌زمان در جمعیت‌های مورد بررسی شته و کنه‌ی انگل آن نشان داد. میزان آلودگی باکتری Wolbachia در جمعیت‌های مشهد و فیض‌آباد به‌ترتیب در شته‌ی Forda hirsuta، %40 و 50% و در کنه‌ی انگل Erythraeus (Erythraeus) pistacicus، %40 و 70% بود. حضور باکتری همزیست Cardinium نیز تنها در جمعیت فیض آباد به‌ترتیب با فراوانی 30% و 20% در شته‌ی Forda hirsuta و کنه‌ی Erythraeus (Erythraeus) pistacicus مشاهده شد. علی‌رغم شناسایی این درون همزیست‌ها در کنه‌ی انگل، باید توجه داشت که کنه‌های Parasitengona جوامع میکروبی روده‌ای متنوعی را در خود جای داده‌اند که این جوامع می‌توانند تحت تأثیر عواملی مانند فعل و انفعالات پیچیده‌ی زیست محیطی، رژیم غذایی میزبان، زیستگاه و تاریخچه‌ی تکاملی قرار گیرند. بنابراین، اطمینان از این‌که باکتری‌های شناسایی‌شده در این مطالعه به‌طور خاص به کنه‌ی انگلی تعلق دارند و نه میزبان آن، کار ساده‌ای نیست. در نهایت، بررسی همزیست‌های باکتریایی در حشرات و دشمنان طبیعی آن‌ها، از جمله کنه-های شکارگر و انگل، می‌تواند چارچوب ارزشمندی برای درک بهتر فعل و انفعالات پیچیده بین همزیست‌ها و میزبان‌هایشان فراهم کرده و به‌توسعه‌ی استراتژی‌های کنترل زیستی مؤثرتر، به‌ویژه در جهت کاهش اتکا به آفت‌کش‌های شیمیایی، منجر شود.
کلیدواژه ها
 
Title
Investigation of the concurrent presence of symbiotic bacteria in the gall-inducing aphid Forda hirsuta Mordvilko (Hem.: Pemphigidae) and its parasitic mite Erythraeus (Erythraeus) pistacicus (Trombidiformes: Erythraeidae)
Authors
Akram Najmi, Hussein Sadeghi-Namaghi, Sareh Baghaee- Ravari, Lida Fekrat
Abstract
Pistachio, a vital agriculture product in Iran, is attacked by various pests. Among them, the species Forda hirsuta Mordvilko is recognized as the dominant gall-inducing aphid in pistachio orchards, which causes economically significant damage in some habitats. This study was conducted to investigate the presence of symbiotic bacteria in the gall-inducing aphid Forda hirsuta and its parasitic mite Erythraeus (Erythraeus) pistacicus in various populations of these species in cultivated and wild pistachio habitats in northeastern Iran. To this end, samples were evaluated for bacterial symbionts through PCR using specific primers. Our findings revealed the simultaneous presence of Wolbachia and Cardinium bacteria in the studied populations of the aphid and its parasitic mite. The infection rates of Wolbachia in the Mashhad and Feizabad populations were 40% and 50%, respectively, in the aphid Forda hirsuta, and 40% and 70% in the parasitic mite Erythraeus (Erythraeus) pistacicus. The presence of Cardinium was observed only in the Feizabad population, with a frequency of 30% and 20% in the aphid Forda hirsuta and the mite Erythraeus (Erythraeus) pistacicus, respectively. Despite identifying these endosymbionts in the parasitic mite, it should be noted that Parasitengona mites harbor diverse gut microbial communities. These communities can be influenced by factors such as complex environmental interactions, host diet, habitat, and evolutionary history. Therefore, ensuring that the bacteria identified in this study specifically belong to the parasitic mite and not its host is not a simple task. Ultimately, studying bacterial symbionts in insects and their natural enemies, including predatory and parasitic mites, can provide a valuable framework for better understanding the complex interactions between symbionts and their hosts. This can lead to the development of more effective biological control strategies, particularly in reducing reliance on chemical pesticides.
Keywords
pistachio, Bacterial symbiosis, gall-inducing aphid, parasitic mite