تأثیر نانواکسید مس و تیتانیوم و اسانس مرزه و شوید بر کاهش بیماری پوسیدگی نرم سیب‌زمینی در شرایط انبار

پذیرفته شده برای پوستر
کد مقاله : 1361-25IPPC (R1)
نویسندگان
1گروه گیاهپزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2گروه امور زراعی و باغی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده
پوسیدگی نرم ناشی از پکتوباکتریاها از بیماری‌های مهم و شایع سیب‌زمینی در ایران و جهان بوده که علاوه بر ظهور در مزرعه، به عنوان یکی از عوامل تهدیدکننده سلامت غدد بذری سیب‌زمینی به شمار می‌رود. پیشگیری از آلودگی غدد در طی دوران انبارداری، یکی از دغدغه‌های تولیدکنندگان این محصول کشاورزی است. ترکیبات زیستی و ترکیبات بر پایه نانو می‌توانند راه‌حل‌هایی جهت کاهش میزان آلودگی غدد در طی فرآیند انبارداری باشند. از این رو، با هدف بررسی کارایی نانواکسید مس و تیتانیوم و نیز اسانس گیاهان شوید و مرزه بر کاهش بروز آلودگی غدد نگهداری شده در انبار، مطالعه‌ای در قالب طرح کاملا تصادفی با هشت تیمار شامل اسانس مرزه، اسانس شوید، نانواکسید مس، نانواکسید تیتانیوم و نیز ترکیب هر یک از نانوذرات مذکور با اسانس‌های دو گیاه یاد شده در چهار تکرار طراحی و اجرا شد. در شاخص قطر هاله بازدارنده در روش انتشار دیسک، بیشترین قطر بازدارندگی رشد به تیمار ترکیب مرزه و نانواکسید مس با 40 میلی‌متر اختصاص داشت‌. در بررسی کارایی ترکیبات مورد مطالعه در شرایط انبار که با اسپری ‌غده‌ها با فرمولاسیون مایع قابل حل در آب (برای اسانس‌ها) و پودر قابل حل در آب (برای نانوذرات) انجام گرفت، نتایج مبین آن بود که کاربرد نانواکسید مس با حداقل غلظت باکتری‌کشی 31.25 میکروگرم در میلی‌لیتر، نانواکسید تیتانیوم با حداقل غلظت باکتری‌کشی 62.5 میکروگرم در میلی‌لیتر و اسانس مرزه با حداقل غلظت باکتری‌کشی 125 میکروگرم در میلی‌لیتر تاثیر معنی‌داری بر کاهش ظهور علایم لهیدگی نرم در غدد مورد آزمایش داشتند و با شاهد منفی در یک گروه قرار گرفتند؛ به طوریکه کاربرد اسانس مرزه، هم به تنهایی و هم در ترکیب با نانواکسید مس، کاملا سبب بازدارندگی بیماری لهیدگی نرم در غدد سیب‌زمینی شد. تاثیر نانواکسید تیتانیوم در ترکیب با اسانس‌های گیاهی سبب کاهش توان بازدارندگی در انبار در مقایسه با شاهد منفی گردید. کاربرد اسانس شوید با حداقل غلظت باکتری‌کشی 62.5 میکروگرم در میلی‌لیتر نتوانست سبب پیشگیری از ظهور علایم پوسیدگی نرم شود. با توجه به نتایج این مطالعه، استفاده از اسانس مرزه، به تنهایی و نیز در ترکیب با نانواکسید مس می‌تواند به عنوان راهکاری در پیشگیری از بیماری پوسیدگی نرم سیب زمینی در انبار پیشنهاد گردد.
کلیدواژه ها
 
Title
The effect of copper and titanium nano oxide and Savory and Dill essential oils on the Potato soft rot disease reduction in storage conditions
Authors
Javad Razmi, Pedram Shadan Mehr, Weria Weisany
Abstract
Soft rot caused by pectobacteria is one of the important and common potato diseases in Iran and the world. Prevention of tuber contamination during storage is one of the concerns of producers of this agricultural product. Biological compounds and nano-based compounds can be solutions to reduce tuber contamination during the storage process. Therefore, to investigate the efficiency of copper and titanium nano oxides, as well as Dill (Anethum graveolens) and Savory (Satureja hortensis) essential oils, on reducing the incidence of contamination of tubers stored in storage, a study was conducted in the form of a completely randomized design with eight treatments including Savory essential oil, Dill essential oil, copper nano oxide, and titanium nano oxide. Also, combining the mentioned nanoparticles with the essential oils of the two mentioned plants was designed and implemented in four repetitions. With the disc diffusion method, the highest growth inhibition diameter was assigned to treating Savory and copper nano oxide with 40 mm. In the study of the efficiency of the studied compounds in warehouse conditions, which was done by spraying the tubers with a water-soluble liquid formulation (for essential oils) and a water-soluble powder (for nanoparticles), the results showed that the use of copper nano oxide with a minimum bactericidal concentration (MBC) of 31.25 μg/ml, titanium nano oxide with an MBC of 62.5 μg/ml, and Savory essential oil with an MBC of 125 μg/ml had a significant effect on reducing the incidence of soft rot symptoms in the tubers and were placed in the same group with the negative control; So that the application of Savory essential oil, both alone and in combination with copper nano oxide, completely inhibited the soft rot disease in potato tubers. The effect of titanium nano oxide in combination with plant essential oils decreased the inhibitory capacity compared to the negative control in storage conditions. Using Dill essential oil with an MBC of 62.5 μg/ml could not prevent the incidence of soft rot symptoms. According to this study's results, using Savory essential oil alone and in combination with copper nano oxide can be suggested to prevent soft rot disease in the potato warehouse.
Keywords
Biological compounds, Non-Chemical Management, Pectobacterium, Potato Warehouse, Soft rot