جداسازی و شناسایی عوامل شانکر باکتریایی درختان هسته‌دار در شهرستان اصفهان

پذیرفته شده برای پوستر
کد مقاله : 1420-25IPPC (R1)
نویسندگان
گروه گیاهپزشکی دانشگاه شهرکرد
چکیده
بیماری شانکر باکتریایی درختان میوه هسته‌دار یکی از مخرب‌ترین بیماری‌های این گیاهان است. باکتری‌های مختلف به عنوان عامل این بیماری معرفی شده‌اند. تحقیق حاضر به منظور شناسایی و بررسی ویژگی‌های بیماری‌زایی و فنوتیپی باکتری‌ (یا باکتری‌های) مولد شانکر درختان هسته‌دار در شهرستان اصفهان انجام گرفت. باغ‌های درختان هسته‌دار شامل گیلاس، زردآلو، آلو، آلوچه و هلو در چند منطقه از شهرستان اصفهان بازدید شد و از بافت‌های دارای علائم شانکر نمونه‌برداری شد. جداسازی و خالص سازی باکتری انجام و ۱۳۷جدایه باکتری حاصل شد. آزمون‌های گرم، متابولیسم گلوکز در شرایط هوازی و بی‌هوازی، کاتالاز، تولید رنگدانه فلورسنت روی محیط King’s B، تولید لوان، اکسیداز، لهانیدن ورقه‌های سیب زمینی، واکنش فوق حساسیت در شمعدانی و آزمون بیماری‌زایی روی چند میزبان هسته‌دار انجام شد. در نهایت ۳۳ جدایه انتخاب و سایر آزمون‌های فنوتیپی و ژنتیکی روی آنها انجام گرفت. این جدایه‌ها در واکنش زنجیره‌ای پلی‌مراز با جفت آغازگر D21/D22 مورد آزمون قرار گرفتند. بر اساس ویژگی‌های فنوتیپی مورد بررسی شامل آزمون‌های LOPAT (تولید لوان، اکسیداز، لهاندن ورقه‌های سیب‌زمینی، آرژنین دی‌هیدرولاز و و اکنش فوق حساسیت در شمعدانی) و GATTa (هیدرولیز ژلاتین، هیدرولیز اسکولین، تیروزیناز و مصرف تارتارت) تعدادی از جدایه‌ها به عنوان Pseudomonas syringae pv. syringae (Pss) و تعدادی به عنوان P.viridiflava شناسایی شدند. تعدادی از جدایه‌ها از نظر ویژگی‌‎‌های مورد بررسی تطابق کامل با P.viridiflava یا Pss نداشتند و برای شناسایی آنها لازم است آزمون‌های تکمیلی انجام شود.
کلیدواژه ها
 
Title
Isolation and identification of the Causal Agents of Bacterial Canker of Stone Fruits in Isfahan County
Authors
Masoomeh Abbasian, Fatemeh Yousefi Kopaei
Abstract
Bacterial canker of stone fruits is one of the most destructive diseases of these plants. Different bacteria have been introduced as the cause of canker disease. The present research aimed to identify and investigate the pathogenicity and phenotypic characteristics of the bacterium (or bacteria) producing canker of stone fruits in Isfahan county. Stone fruit trees, including cherry, apricot, plum, cherry plum and peach, were visited in some areas of this region and tissues with canker symptoms were sampled. Bacterial isolation and purification was conducted and 137 isolates were obtained. The phenotypic tests including gram, oxidative/fermentative metabolism of glucose, catalase, fluorescent pigment production on King’s B medium, levan production, oxidase, potato rot, hypersensitive reaction on geranium and pathogenicity test on some stone fruits were performed. Finally, 33 isolates were selected and subjected to further phenotypic and genetic tests. Polymerase chain reaction with primer pair D21/D22 was conducted on them. Based on the investigated phenotypic characteristics, including LOPAT (Levan production, Oxidase production, Potato rot, Arginine dehydrolase and Hypersensitivity reaction) and GATTa (Gelatin liquefaction, Aesculin hydrolysis, Tyrosinase activity, and utilization of Tartrate) tests, some of the isolates were identified as Pseudomonas syringae pv. syringae (Pss) and some were identified as P. viridiflava. In the case of some isolates, no perfect match was found with Pss or P. viridiflava and additional tests are required to identify them.
Keywords
Pseudomonas syringae pv. syringae, P. viridiflava, LOPAT, GATTa