ارزیابی اثر ضد باکتریایی اسانس گیاه بومادران،Achillea millefolium ، بر روی گونه‌های مختلف باکتری های بیماریزای گیاهی

پذیرفته شده برای پوستر
کد مقاله : 1488-25IPPC (R1)
نویسندگان
دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
گیاه بومادران، Achillea millefolium، یک گونه گیاهی علفی و چندساله از خانواده Asteraceae است. این گیاه دارای ساقه‌های مستقیم و گل‌های متراکم می باشد. بومادران در شرایط آفتابی و خاک خشک رشد می‌کند و در برابر گرمای شدید و خشکی مقاوم می-باشد. این گیاه تاریخچه‌ای طولانی در استفاده دارویی دارد و در کشورهای مختلف، در درمان زخم‌ها، تب و مشکلات گوارشی به کار گرفته شده‌است. گفته می‌شود که این گیاه دارای خواص ضد التهابی و ضد‌عفونی کننده می‌باشد .با این حال، تحقیقات درباره ویژگی‌های ضد باکتری اسانس استخراج شده از گیاه بومادران محدود است. این تحقیق اسانس این گیاه را به عنوان یک ترکیب طبیعی با اثرات ضد باکتری معنی‌دار در برابر انواع سویه‌های باکتریایی شناسایی کرد. روش نشت در دیسک یک تکنیک رایج برای تعیین اثرات ضد باکتریایی ترکیبات مختلف روی انواع سویه‌های باکتری است. با اندازه‌گیری ناحیه بازدارندگی در اطراف دیسک‌های حاوی اسانس، می‌توان اثربخشی این ترکیبات در مهار رشد باکتری‌ها را ارزیابی کرد. ارزیابی اولیه از خواص ضد باکتریایی اسانس از طریق تکنیک نشت در دیسک، نواحی بازدارندگی با قطر 4.5 تا 18 میلی‌متر را درغلظت 15میلی‌گرم اسانس بر میلی‌لیتر نشان داد. نتایج بررسی روی 9 باکتری بیماریزای گیاهی، طیفی از اثر بازدارندگی اسانس این گیاه را نشان داده است. به طوری که از بین باکتری‌های بررسی شده، به ترتیب بیشترین و کمترین اثر بازدارندگی بر روی Burkholderia gladioli و Brenneria nigrifluens، دیده شد. کروماتوگرافی گازی - تجزیه و تحلیل طیف سنجی جرمی برای تعیین مواد موجود در اسانس گیاه بومادران در دست انجام است. این یافته‌ها نشان می‌دهند که اسانس گیاه بومادران فعالیت ضد باکتریایی گسترده‌ای دارد و جداسازی ترکیبات زیست فعال آن ممکن است فرصت‌هایی را برای استفاده در بخش‌های گوناگون کشاورزی ارائه دهد.
کلیدواژه ها
 
Title
Evaluation of the antimicrobial effect of Achillea millefolium essential oil on various plant pathogenic bacteria species
Authors
Fatemeh Barazandeh, Habibeh Hajian Maleki, Masoud shams-bakhsh
Abstract
Achillea millefolium is an herbaceous perennial species from the Asteraceae family. This plant has upright stems and dense clusters of flowers. It thrives in sunny conditions and dry soil, making it suitable for withstanding extreme heat and dryness. A. millefolium has a substantial history of therapeutic usage across various cultures for treating wounds, fevers, and gastrointestinal ailments. It is purported to possess anti-inflammatory, antiseptic, and astringent properties. However, research on the antibacterial properties of the essential oil derived from A. millefolium is limited. The disk diffusion method is commonly employed to determine the antibacterial effects of different compounds against various bacterial strains. The effectiveness of these compounds can be assessed by measuring the zone of inhibition around essence-soaked discs. In this investigation, we have identified this botanical extract as a natural compound with significant antibacterial effects against various bacterial strains using the disk diffusion method. Initial assessment of the antimicrobial properties of the essential oil through the disk diffusion technique revealed inhibition zones ranging from 4.5 to 18 mm against the tested bacteria. Subsequent evaluation in broth media demonstrated activity against 9 bacteria, with minimum inhibitory concentrations ranging from 15mg ml-1. Notably, among the tested bacteria Burkholderia gladioli and Brenneria nigrifluens exhibited high and least sensitivity among plant pathogenic bacteria, respectively. These findings highlight the broad-spectrum antibacterial activity of A. millefolium essential oil, suggesting its potential application as a natural preservative for novel product development. Furthermore, the isolation of its bioactive constituents may offer opportunities for utilization in different agricultural sectors.
Keywords
disk diffusion, inhibition zones, Essential oil