تاثیر مکمل‌های غذایی جانوری بر عملکرد کنه شکارگر Amblyseius swirskii از طریق بهبود کیفیت طعمهTyrophagus putrescentiae

پذیرفته شده برای پوستر
کد مقاله : 1513-25IPPC
نویسندگان
1ندارم
2دانشگاه تربیت مدرس تهران
3دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
کنه شکارگرAmblyseius swirskii Athias-Henriot به عنوان یک عامل کنترل بیولوژیک کارآمد برای مهار طیف گسترده‌ای از آفات شناخته شده است. قابلیت تکثیر این کنه روی طعمه‌های آزمایشگاهی، مزیت بزرگی در پرورش انبوه آن محسوب می‌شود. کیفیت طعمه‌های آزمایشگاهی که تحت تأثیر رژیم‌های غذایی مکمل قرار می‌گیرند، نه تنها بر طول مراحل مختلف زندگی کنه شکارگر، بلکه بر عملکرد آن نیز اثرگذار است. در این مطالعه، تأثیر دو مکمل غذایی جانوری شامل پودر سفیده تخم‌مرغ و پودر گوشت قرمز بر عملکرد کنه شکارگر از طریق ارتقای کیفیت غذای طعمه Tyrophagus putrescentiae (Schrank) در مقایسه با رژیم غذایی پایه آن شامل آرد و سبوس گندم در شرایط استاندارد آزمایشگاهی (دمای 1 ± 25 درجه سلسیوس، رطوبت نسبی 5 ± 65 درصد و دوره نوری 16 ساعت روشنایی و 8 ساعت تاریکی) بررسی شد. یافته‌های این پژوهش نشان داد که اگر چه وجود مکمل اختلاف معنی داری در طول عمر کنه های بالغ ایجاد نکرد، اما این مکمل‌ها به طور قابل توجهی بر طول دوره پیش از بلوغ کنه شکارگر تأثیرگذار بود، به طوری که این دوره در طعمه‌های غنی شده با سفیده تخم‌مرغ، به طور معنی داری در مقایسه با رژیم غذایی پایه کاهش یافت. علاوه بر این، نتایج نشان‌دهنده افزایش طول دوره تخم‌گذاری (سفیده تخم مرغ 18.62، پودر گوشت قرمز 18.85و غذای پایه 12.28 روز) و نرخ خالص تولید مثل (سفیده تخم مرغ 9.65، پودر گوشت قرمز 9.63 و غذای پایه 8.34 تخم/فرد) در کنه‌هایی است که از طعمه‌های غنی شده تغذیه کرده‌اند. از آنجایی که تغذیه کنه شکارگر از طعمه تقویت شده با مکمل های غذایی اثر مطلوبی برعملکرد شکارگر داشت، لذا این نوع مکمل ها را می توان در تولید انبوه کنه شکارگر A. swirski استفاده کرد.
کلیدواژه ها
 
Title
The effect of animal-based supplements on the predatory mite Amblyseius swirskii through its factitious prey Tyrophagus putrescentiae
Authors
Elham Pishgar, Shima Yazdanpanah, Yaghoub Fathipour
Abstract
The predatory mite Amblyseius swirskii Athias-Henriot is known as an efficient biological control agent to control a wide range of pests. The ability of this mite to multiply on factitious prey is a great advantage in its mass rearing. The quality of the factitious pry, which is affected by supplementary diets, affects not only the duration of the different life stages of the predatory mite, but also its biological performance. In this study, the effect of two animal-based food supplements including egg white and red meat powder on the predatory mite performance by improving the quality of the factitious prey Tyrophagus putrescentiae (Schrank) compared to its basic diet (flour and wheat bran) under standard laboratory conditions (25◦C ± 1, 65 ± 5% RH, and a photoperiod of 16L: 8D h.). The findings of this research showed that although the presence of supplements did not cause a significant difference in the adult longevity, these supplements significantly affected the pre-adult period in which this period in prey enriched with egg white was significantly reduced compared to the basic diet. In addition, the results showed an increase in the oviposition period (egg white powder 18.62, red meat powder 18.85±0.98, and basic diet 12.28 days) and the net reproductive rate (egg white powder 9.65, red meat powder 9.63, and basal diet 8.34 eggs/individual) in the predators that fed on enriched diet. Since feeding the predatory mite with the enhanced prey has a favorable effect on the performance of the predator, these diets can be considered as a suitable diet for mass production of A. swirskii.
Keywords
Animal Protein, biological control, Phytoseiidae, factitious prey, food supplement