کاهش بیماری پژمردگی ورتیسلیومی با به کارگیری فرآورده بیولوژیک Talaromyces flavus با روش مرسوم بهرهبرداران در مزارع سیبزمینی شهرستان همدان
پذیرفته شده برای پوستر
کد مقاله : 1544-25IPPC (R1)
نویسندگان
1موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور
2مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی
چکیده
بیماری پژمردگی ورتیسلیومی از مهم ترین بیماری های سیب زمینی محسوب می شود. با توجه به خاکزاد بودن عوامل این بیماری (Verticillium dahliae و Verticillium albo-atrum)، کنترل آن به روش های شیمیایی به راحتی امکان پذیر نیست. استفاده از عوامل مهار کننده خاکزی می تواند روش مناسبی به شمار آید. طی اجرای پروژه پژوهشی پیشین در زمینه امکان کاهش وقوع بیماری های قارچی مهم پنبه با عوامل Verticillium dahliae و Rhizoctonia solani با کاربرد فرآورده های بیولوژیک Talaromyces flavus (فرمولاسیون های مایع، میکروکپسول سوسپانسیون، میکروکپسول پودر و تالارومین)، مشخص شد که میکروکپسول سوسپانسیون برای محصولات پنبه و گوجه فرنگی از لحاظ کاهش وقوع بیماری های مورد مطالعه و تقویت صفات رویشی از جمله افزایش عملکرد موفق عمل نموده، ضمن این که روش کاربرد آن هم نسبت به دو نوع فرآورده دیگر سهل الوصول تر بوده است. با توجه به اجرای این پروژه برای محصول سیب زمینی، ابتدا یک بررسی مقدماتی با کاربرد چهار فرمولاسیون فوق انجام شد و موثرترین ها فرمولاسیون ها از لحاظ کاهش بیماری و افزایش عملکرد، فرمولاسیون های مایع و میکروکپسول پودر بودند که هر دو در پروژه تحقیقی-ترویجی به کار گرفته شدند. در این پروژه، با همکاری مدیریت هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان همدان، زمین مزرعه ای به مساحت دو هکتار در شهرستان همدان با سابقه آلودگی به بیماری پژمردگی ورتیسلیومی) برای اعمال دو فرمولاسیون موثر (میکروکپسول پودر و فرمولاسیون مایع) و مقایسه آن ها با حالت بدون کاربرد فرمولاسیون انتخاب شد. مقایسه ی بخش با کاربرد هر یک از فرمولاسیون های موثر میکروکپسول پودر و فرمولاسیون مایع با بخش بدون کاربرد فرمولاسیون با آزمون t test از لحاظ درصد وقوع بیماری پژمردگی ورتیسلیومی، درصد شدت بیماری پژمردگی ورتیسلیومی و در نهایت میزان عملکرد برآورد گردید. مقایسه اقتصادی میان روش کاربرد فرآورده بیولوژیک Talaromyces flavus با روش مرسوم بهرهبرداران صورت پذیرفته و در گزارش نهایی حاضر درج شده است. در این مقایسه مشخص شد که فرمولاسیون های موثر مایع و میکروکپسول پودر به ترتیب تا ۳۳/۷۳ و ۶۶/۶۶ درصد، کاهش میزان درصد شدت بیماری و تا و درصد، میزان افزایش میزان عملکرد را نسبت به حالت بدون کاربرد هر یک از فرمولاسیون های موثر (مایع و میکروکپسول پودر) موجب شده اند.
کلیدواژه ها
Title
Reduction of Verticillium wilt disease by using biological product of Talaromyces flavus with conventional method of beneficiaries in potato fields of Hamedan city
Authors
Laleh Naraghi, Mazdasht Giti, Maryam Negahban
Abstract
Verticillium wilt disease is one of the most important potato diseases. Due to the fact that the agents of this disease (Verticillium dahliae and Verticillium albo-atrum) are soil-borne, its control by chemical methods is not easily possible. The use of soil inhibiting agents can be considered a suitable method. During the implementation of the previous research project on the possibility of reducing the occurrence of important fungal diseases of cotton caused by Verticillium dahliae and Rhizoctonia solani by using Talaromyces flavus biological products (liquid formulations, microcapsule suspension, powder microcapsule and talaromin), it was found that microcapsule suspension for products Cotton and tomato have been successful in terms of reducing the occurrence of the studied diseases and strengthening vegetative traits, including increasing yield, while its application method has been more accessible than the other two types of products. Regarding the implementation of this project for the potato product, first a preliminary study was conducted using the above four formulations and the most effective formulations in terms of reducing disease and increasing yield were liquid formulations and powder microcapsules, both of which were in the research-promotional project. were employed. In this project, with the cooperation of the promotion coordination management of Jihad Agricultural Organization of Hamedan province, a two-hectare farm in Hamedan city with a history of contamination with Verticillium wilt disease) to apply two effective formulations (powder microcapsule and liquid formulation) and compare them with The mode without application of formulation was selected. The comparison of the part with the application of each of the effective formulations of powder microcapsule and liquid formulation with the part without the application of the formulation was evaluated by t-test in terms of the percentage of occurrence of verticillium wilt disease, the percentage of severity of verticillium wilt disease and finally the yield rate. An economic comparison between the method of using the Talaromyces flavus biological product and the conventional method of the users has been made and included in the present final report. In this comparison, it was found that the effective formulations of liquid and microcapsule powder reduced the severity of the disease by 73.33 and 66.66%, respectively, compared to the condition without the use of any of the effective formulations (liquid and microcapsule powder) have caused.
Keywords
Verticillium wilt, potato, Fomulation, biological control