بررسی اثر کشندگی عصارهی آبی چهار گونه ماکروجلبک دریایی قهوهای و قرمز روی شتهی سبز هلو (Myzuspersicae(Sulzer))
پذیرفته شده برای پوستر
کد مقاله : 1562-25IPPC (R1)
نویسندگان
1عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی
2University of Mohaghegh Ardabili
3University
چکیده
ماکروجلبکهای دریایی حاوی مقادیربالایی ویتامین، موادمعدنی، پروتئین، کاروتنوئید، فیبرواسیدهای چرب ضروری میباشند. ماکروجلبک-ها به واسطه اینکه دارای پلیساکاریدهای ارزشمندی مانند (آگار،کاراژینانوآلژینات)میباشند ارزشمند واز اهمیت اقتصادی بالایی برخوردار هستند. این گیاهان آبزی به دلیل توانایی سنتز ترکیبات فنولی با تعداد حلقههای بیشتر، دارای ترکیباتی هستند که در گیاهان خشکی یافت نمیشوند. پلیفنولها در بیشتر گیاهان به ویژه جلبکها یافت میشوند که این ترکیبات جهت حفاظت در برابر شرایط محیطی، مانند استرسها و گیاهخواران تولید میشوند. در همین راستا این تحقیق به بررسی اثر کشندگی عصارهی آبی به روش پودرهای تهیه شده درآب مقطرخیسانده شد سپس درشیکرقرارگرفتند، پس ازآن درسانتریفیوژ ودرنهایت ازصافی گذرانده شدند ودرآون استریل شده آب مقطرباقیمانده تبخیر و به پودرتبدیل شدند. چهار گونه ماکروجلبک دریایی قهوهای (PadinaaustralisوCystoseira trinodis) و قرمز (HypneaflagelliformisوGracilaria corticata)روی شته سبز هلو پرداخته است. آزمایشهای زیستسنجی با روش غوطهوری برگ فلفل دلمهای (در غلظتهای شاهد (آب مقطر)، 10 میکرولیتر در میلیلیتر و 50 میکرولیتر در میلیلیتر هر عصاره) و 20 پورهی شته سبزهلو در هر پتریدیش با سه تکرار انجام پذیرفت. نتایج بیانگر این بود که بیشترین اثر کشندگی پوره شته سبز هلو در غلظت50 میکرولیتر در میلیلیتر و پس از گذشت 72 ساعت در گونهی P.australisبا میانگین 66/41 درصد و کمترین اثر کشندگی در گونههای C.trinodisوG.corticataبا میانگین 10 درصد مشاهده است. ماده موثره تحت تاثیر عوامل مختلفی چون نوع گیاه، شرایط و محل زندگی، نوع حلال، روش استخراج و ... قرار میگیرد. بنابراین به منظور کنترل شته سبز هلو با عصاره آبی با غلظت50 میکرولیتر در میلیلیتر و روش این پژوهش گونهی P.australis به همراه ترکیب با سایر روشهای کنترلی پیشنهاد میگردد.
کلیدواژه ها
Title
Mortality of the aqueous extracts of Phaeophyta and Rhodophyta on the Myzus persicae (Sulzer)
Authors
Hooshang Rafiee Dastjerdi, Mehry Zargani, Jabraeil Razmjou
Abstract
Marine macroalgae contain high amounts of vitamins, minerals, protein, carotenoids, fiber and essential fatty acids. Macroalgae are valuable and have high economic importance due to the fact that they contain valuable polysaccharides such as (agar, carrageenan and alginate). Due to their ability to synthesize phenolic compounds with more rings, these aquatic plants have compounds that cannot be found in land plants. Polyphenols are found in most plants, especially algae, and these compounds are produced to protect against environmental conditions, such as stress and herbivores. In this regard, this research investigated the mortality effect of aqueous extract by soaking the prepared powders in distilled water, then they were placed in a shaker, after that they were passed through a centrifuge and finally through a strainer, and the remaining distilled water was evaporated in a sterilized oven. and turned into powder. Four species of Phaeophyta(Padinaaustralis and Cystoseira trinodis) and Rhodophyta(Hypneaflagelliformis and Gracilaria corticata) marine macroalgae have been studied on M.persicae. Bioassay tests withCapsicumannuum L.leaf immersion method (at control concentrations (distilled water), 10 μl/miland 50 μl/milof each extract) and 20 M.persicaenymphs It was done in three replicates in each Petri dish. The results showed that the highest mortality effect of M.persicaenymph at a concentration of 50 μl/miland after 72 hours in P. australis species with an average of 41.66% and the lowest mortality effect in C. trinodisand G. corticata with an average of 10% observation. The effective substance is affected by various factors such as plant type, living conditions and place, type of solvent, extraction method, etc. Therefore, in order to control the M.persicaewith water extract with a concentration of 50 μl/miland the method of this research, the species P. australis is suggested in combination with other control methods.
Keywords
Aqueous solvent, Polyphenols, Biological insecticide