شناسایی گونه های قارچی اندوفیت جنس Alternaria در ارقام بومی گندم نان ایران
پذیرفته شده برای پوستر
کد مقاله : 1636-25IPPC (R1)
نویسندگان
1ندارم
2عضو هیئت علمی - استاد
3عضو هیئت علمی
4هیات علمی
چکیده
در میان دنیای وسیع قارچها، جنس Alternaria با جمعیت انبوه خود در طیف وسیعی از گیاهان و محیطهای طبیعی همچون خاک و اتمسفر ساکن شدهاست. ازطرفی، این قارچها بهدلیل قابلیت تولید انواع متابولیتهای ثانویه، در صنایع مختلف کشاورزی و غذایی مورد استفاده قرارگرفتهاند، بهطوری که قارچ Alternaria malorum در کنترل چندین بیمارگر مهم گیاه مانگرو عملکرد قابل توجهی را بهدنبال داشتهاست. این مطالعه با هدف شناسایی گونههای مختلف قارچ اندوفیت متعلق به جنس Alternaria در گندم بومی ایران انجام شدهاست. جهت جداسازی قارچ اندوفیت از بذر گندم، ابتدا بذرها بهترتیب در اتانول 70 درصد بهمدت یک دقیقه، هیپوکلریت سدیم 2 درصد همراه توئین20 بهمدت دو دقیقه و اتانول 70 درصد بهمدت 30 ثانیه ضدعفونی شدند و در نهایت سه مرتبه در آبمقطر سترون شستوشو شدند. اندامهای هوایی و زیرزمینی با قرارگیری در اتانول70 درصد بهمدت دو دقیقه، هیپوکلریت سدیم 5/0 درصد همراه با تویین 20 بهمدت دو دقیقه، اتانول 70 درصد یک دقیقه ضدعفونی و در نهایت سه مرتبه با آبمقطر سترون شستشو داده شدند. پس از رشد جدایههای قارچی، نتایج حاصل از بررسی ریختشناختی و مولکولی مبتنی بر نواحی ژنومی GPDHو RPB2 نشانداد، 69 درصد از جدایههای قارچی بهدستآمده از بذر و 45 درصد از اندامهای هوایی و زیرزمینی متعلق به جنس Alternaria بودند. از بین آنها، گونههای A. kordkuyana، A. malorum، A. atra، A. alternata، A. chlamydosporigena شناسایی شدند. مطالعه حاضر اولین تحقیق صورت گرفته بهمنظور شناسایی گونههای قارچ اندوفیت متعلق بهجنس Alternaria در گندم بومی ایران میباشد.
کلیدواژه ها
Title
Identification of endophytic fungal species belonged to Alternaria genus in Iranian bread wheat landraces
Authors
Zahra Rastaghi, Mohammad Javan-Nikkhah, Ahmad Abbasimoghadam, Amir Mirzadi Gohari
Abstract
Among the vast world of the fungi, the genus Alternaria, with its numerous population, have inhabited wide range of plants and natural environments such as soil and atmosphere. These fungi have been used in various agricultural and food industries due to their ability to produce a variety of secondary metabolites. For example Alternaria malorum has a significant impact on the control of several important pathogens of mangrove plants. This study was conducted to identify different endophyte fungus species of Alternaria genus in Iranian bread wheat landraces. To isolate the endophyte fungus from wheat seeds, the seeds were sterilized in 70% ethanol for 1 minute, 2% sodium hypochlorite with Tween 20 for 2 minutes, and 70% ethanol for 30 seconds, and finally rinsed three times in sterile distilled water. Likewise, the aerial and underground organs were disinfected in 70% ethanol for 2 minutes, 0.5% sodium hypochlorite with Tween 20 for 2 minutes, and 70% ethanol for 1 minute, and finally rinsed three times in sterile distilled water. After the growth of fungal isolates, morphological and molecular identification based on genomic regions (GPDH and RPB2) was performed. A total of 69% of fungal isolates from seeds and 45% of fungal isolates from aerial and underground organs were identified as belonging to the Alternaria genus. The species identified, included A. kordkuyana، A. malorum، A. Atra, A. alternata، A. chlamydosporigena. The present study is the first research to identify endophyte fungus species belong to Alternaria genus in Iranian bread wheat landraces.
Keywords
Genbank, morphology, sequencing