همسانه‌سازی و تجزیه و تحلیل تبارزایی پوتی‌ویروس جدید (SYMV) آلوده کننده زعفران براساس ژن CP

پذیرفته شده برای پوستر
کد مقاله : 1645-25IPPC
نویسندگان
1دانشجو دکتری دانشگاه فردوسی مشهد
2عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران.
3عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد گروه گیاهپزشکی
چکیده
زعفران (Crocus sativus) یکی از محصولات استراتژیک کشور است که به دلیل خواص دارویی و عطر و طعم منحصر به فرد، از اهمیت ویژه‌ای در صنایع مختلف از جمله داروسازی و غذایی برخوردار است. بیماری‌های ویروسی زعفران موجب کاهش تولید این محصول و خسارت‌های اقتصادی در سراسر جهان شده‌اند. اخیراً پوتی‌ویروس جدیدی به نام saffron yellow mosaic virus (SYMV) در مناطق تولید زعفران استان‌های خراسان جنوبی و رضوی شناسایی شده است. برای بررسی این ویروس، نمونه‌هایی از برگ‌ها و گلبرگ‌های زعفران با علائم کلروز، موزاییک و شکستن رنگ گل‌ها جمع‌آوری شده، RNA کل آن‌ها استخراج شد. ژن پروتئین پوششی (CP) این ویروس (نوکلئوتید 8572 تا 9382) با استفاده از آغازگر‌های اختصاصی SYMV-CPF/R در آزمون RT-PCR تکثیر گردید. واکنش اتصال بین قطعات تکثیرشده و پلاسمید pUCM-T توسط آنزیم DNA لیگاز T4 انجام شد. سپس پلاسمیدهای نوترکیب حاصل با روش شوک حرارتی به سلولهای مستعد باکتری Escherichia coli سویه DH5α منتقل شدند. پس از انتخاب کلنی‌های سفید روی محیط LB جامد حاوی آنتی‌بیوتیک آمپی‌سیلین، IPTG وX-Gal ، واکنش Colony PCR برای تأیید اولیه با آغازگرهای M13 انجام شد. کلونی‌های منتخب در محیط کشت LB مایع به مدت یک شب در دمای ̊C 37 کشت داده شدند. پس از استخراج DNA، صحت پلاسمیدهای نوترکیب با استفاده از تعیین ترادف تائید شد. نتایج بلاست 811 جفت باز از ژن CP پوتی‌ویروس جدید بیانگر خویشاوندی تبارزایی آن با ویروسهای زیرگروه bean yellow mosaic virus (BYMV) بود. جدایه‌های توالی‌یابی شده بیشترین تشابه را با جدایه‌های BYMV در سطح نوکلئوتیدی (69-72 درصد) و اسیدآمینه‌ای (79-81 درصد) داشتند.
کلیدواژه ها
 
Title
Cloning and phylogenetic analysis of new potyvirus (SYMV) infecting saffron based on CP gene
Authors
Masoumeh Tavousi, Zohreh Moradi, Mohsen Mehrvar
Abstract
Saffron (Crocus sativus) is a strategic product for the country, highly valued in various industries, including pharmaceuticals and food, due to its medicinal properties and unique flavor. Viral diseases of saffron have significantly reduced its production and caused economic damage worldwide. Recently, a new potyvirus called saffron yellow mosaic virus (SYMV) was reported in the main saffron-producing areas of South Khorasan and Razavi Khorasan provinces. To investigate this virus, samples were collected from the leaves and flower petals of saffron plants showing symptoms of chlorosis, mosaic patterns, and flower color breaking. Total RNA was extracted from these samples, and the coat protein (CP) gene of the virus (from nucleotide 8572 to 9382) was amplified using specific CP-F/R SYMV primers in a RT-PCR test. The amplified fragment was ligated into the pUCM-T plasmid using T4 DNA ligase enzyme. The recombinant plasmids were transformed into the competent cells of Escherichia coli strain DH5α via heat shock method. After selecting white colonies on LB agar medium containing ampicillin, IPTG, and X-Gal; colony PCR was performed for initial confirmation using M13 primers. The selected colonies were grown in liquid LB medium overnight at 37°C. Following plasmid DNA extraction, the recombinant plasmids were verified for accuracy through DNA sequencing. BLAST results of the 811 bp from the CP gene of the new potyvirus indicated its phylogenetic relationship with viruses in the bean yellow mosaic virus (BYMV) subgroup. Sequenced isolates had the highest identity to BYMV isolates at the nucleotide (69-72%) and amino acid (79-81%) levels.
Keywords
Potyvirus, Coat protein, cloning, sequencing