بررسی تاثیر اندوفیت شدن دو گونه Beauveria بر فاکتورهای رشدی و برخی فعالیتهای بیوشیمیایی لوبیا
پذیرفته شده برای پوستر
کد مقاله : 1717-25IPPC
نویسندگان
1دانشجوی ارشد دانشگاه لرستان
2- استاد، گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرمآباد، ایران
3دانشیار گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد
4دانش آموخته دکترای بیماریشناسی گیاهی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرمآباد
چکیده
لوبیا از مهمترین منابع پروتئین در زنجیره غذایی انسان و دام در سرتاسر دنیا به شمار میرود. لوبیا معمولی (Phaseolus vulgaris L.) عمدهترین محصول حبوبات است که سهم 85 درصدی در تولید جهانی لوبیا دارد. دغدغه اصلی جامعه علمی ارائه راهبردهای جدید برای تضمین امنیت غذایی به علاوه ایمنی محصولات کشاورزی و همچنین برنامههای کاربردی برای کاهش سموم دفع آفات و کودهای شیمیایی است. در میان جایگزینهای مورد بررسی، استفاده از میکروارگانیسمهای مفید یکی از ارکان اصلی برای ایجاد چرخش سبز در سیستمهای کشاورزی در سراسر جهان است. هدف از این مطالعه، بررسی نقش اندوفیتی گونههای بومی Beauveria و تاثیر آن بر فاکتورهای رشدی و برخی از فاکتورهای بیوشیمیایی لوبیا بود. بدین منظور از کشت 10 روزه گونهها سوسپانسیون اسپور (ml-1 108 × 1) تهیه شد. پس از ضدعفونی بذرها همزمان با کاشت بذر، سوسپانسیون اسپور به صورت محلول به خاک اضافه شد. تا 25 روز پس از مایهزنی، نمونهبرداری جهت تعیین استقرار قارچ در گیاه و اندازهگیری صفات رشدی و همچنین برخی از فعالیتهای بیوشیمیایی صورت گرفت. نتایج نشان داد که گونههای قارچی به صورت اندوفیت در بخشهای مختلف لوبیا استقرار یافتند. تجزیه و تحلیل دادههای مربوط به صفات رشدی نشان داد که گونه B. pseudobassiana باعث افزایش 4/165 درصدی وزن خشک شاخه شد. در حالیکه گونه B. bassiana وزن خشک و طول ریشه را به ترتیب 5/50 و 5/42 درصد افزایش داد. همچنین هر دو گونه به طور قابل توجهی میزان کلروفیل، کاروتنوئید، پراکسیداز و کاتالاز را در مقایسه با تیمار شاهد افزایش دادند. که توانایی Beauveria را به عنوان محرک رشد گیاه ثابت کرد.
کلیدواژه ها
Title
Investigating the effect of endophytic of two Beauveria species on growth factors and some biochemical activities of bean
Authors
Parasto Karooei, Mostafa Darvishnia, Eidi bazgir, Zahra Mirzaeipour
Abstract
Beans is one of the most important sources of protein in the food chain of humans and animals all over the world. Common bean (Phaseolus vulgaris L.) is the major legume crop which having an 85% share in worldwide bean production. A major concern for the scientific community is to provide new strategies to guarantee food security plus the safety of agricultural products as well as applications to reduce chemical pesticides and fertilizers. Among the explored alternatives, the use of beneficial microorganisms is one of the main pillars to provide a green turn in agriculture systems worldwide. Aim of this study was to assess the endophytic role of native species of Beauveria and its effect on growth parameters and some biochemical factors of bean. For this purpose, spore suspension (1 × 108 ml-1) was prepared from the 10-days culture of the species. After sterilizing the seeds, the spore suspension was added to the soil as a solution at the same time as the seeds were planted. Sampling was performed to determine the presence of fungus in the plant and to measuring growth factors and some biochemical activities, until 25 days after inoculation. The results showed that the fungal species were established as endophyte in different parts of beans. Analysis of data related to growth parameters showed that B. pseudobassiana species increased the dry weight shoot by 165.4%. While B. bassiana species increased 50.5% and 42.5% dry weight and root length respectively. Also, both species significantly increased the amount of chlorophyll, carotenoid, peroxidase and catalase compared with the control treatment. Which proved the ability of Beauveria as plant growth promoter.
Keywords
entomopathogenic fungus, Fungal suspension, Growth promoter