تهیه فرمولاسیون میکروکپسول بر پایه عصاره چریش در کنترل آنتراکنوز توت‌فرنگی

پذیرفته شده برای پوستر
کد مقاله : 1782-25IPPC
نویسندگان
عضو هیات علمی
چکیده
از بیماری‌های مهم توت‌فرنگی به‌خصوص درشرایط آب و هوایی مرطوب، بیماری آنتراکنوز توت‌فرنگی با عامل Colletotrichum nymphaeae می باشد که از مهمترین عوامل محدود کننده کشت و تولید توت فرنگی در سراسر جهان از جمله ایران است. با توجه به محدویت‌های مرتبط با کاربرد قارچ‌کش‌ها در مزارع توت فرنگی، در این تحقیق سعی شده است نسبت به تهیه یک فرمولاسیون موثر از گیاه چریش (Azadirachta indica) اقدام شود. برای تهیه فرمولاسیون از بیوپلیمرهای گیاهی با تغییراتی نوین از روش جداسازی حلال اختلاط پذیر در آب از طریق رسوب دهی با نمک استفاده شد. بررسی کارائی غلظت‌های ۲، ۴ و ۸ در هزار فرمولاسیون تهیه شده در مقایسه با نیم‌آزال تجاری در شرایط درون شیشه‌ای نشان داد، فرمولاسیون میکروکپسول عصاره در غلظت‌های‌ ۴ و ۸ در هزار با ۳۸/۸۹ و ۵۷/۸۵ درصد بازدارندگی در رشد قارچ عامل بیماری آنتراکنوز در یک گروه آماری قرار گرفتند و تفاوت معنی داری با نیم‌آزال تجاری در دزهای ۴ و ۸ در هزار (با ۳۰ درصد بازدارندگی) نشان داد. همچنین با مشاهده اولین علائم بیماری، قابلیت بیوکنترل عصاره فرموله شده در کنترل آنتراکنوز توت‌فرنگی با دزهای ۲، ۴ و ۸ در هزار در شرایط گلخانه چهارده روز بعد از محلول‌پاشی نشان داد که بهترین تیمار مربوط به عصاره فرموله شده با دز چهار در هزار بود. نتایج مربوط به اثر عصاره فرموله شده بر گل و میوه توت‌فرنگی در دز چهار در هزار نیز نشان داد که میزان بیماری تا ۹۰ درصد در مقایسه با شاهد آلوده کاهش یافت. این فرمولاسیون به‌منظور آستانه حداقل غلظت و کاهش مقدار عصاره الکلی مصرفی طراحی شده است. بر این اساس عصاره فرموله شده چریش می‌تواند به عنوان جایگزینی مناسب و کارآمد در کنترل بیمارگرهای گیاهی مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژه ها
 
Title
Preparation of microcapsule formulation based on neem extract to control strawberry anthracnose
Authors
Parastoo Motallebi
Abstract
One of the important strawberry diseases, especially in humid weather conditions, is the strawberry anthracnose disease caused by Colletotrichum nymphaeae, which is one of the most important limiting factors for strawberry cultivation and production all over the world, including Iran. Considering the limitations associated with the use of fungicides in strawberry fields, in this research, an effective formulation of neem (Azadirachta indica) has been attempted. To prepare the formulation of plant biopolymers with new changes, the separation method of water-miscible solvent through precipitation with salt was used. Efficacy investigation of the concentrations of 2, 4 and 8 per thousand prepared formulations compared to commercial Neemazal® showed that the microcapsule formulation of the extract in concentrations of 4 and 8 per thousand with 89.38 and 85.57% inhibition in the growth of the disease-causing fungus Anthracnose were included in a same statistical group. Also, by observing the first symptoms of the disease, the biocontrol ability of the formulated extract in controlling strawberry anthracnose with doses of 2, 4 and 8 per thousand in greenhouse conditions fourteen days after foliar spraying showed that the best treatment was related to the extract formulated with a dose of 4 per thousand. The results related to the effect of the formulated extract on strawberry flowers and fruits at a dose of four per thousand also showed that the disease rate was reduced by 90% compared to the infected control. Based on this, the formulated neem extract can be used as a suitable and efficient alternative in the control of plant pathogens.
Keywords
Microcapsule, Azadirachta indica, Colletotrichum nymphaeae, NeemAzal®