جداسازی و شناسایی گونههای قارچی اندوفیت جنس Aspergillus از نخود ایرانی ( Cicer arietinum)
پذیرفته شده برای پوستر
کد مقاله : 1879-25IPPC (R1)
نویسندگان
1ندارم
2عضو هیات علمی - استاد
3عضو هیات علمی
4استاد-عضو هیات علمی
5پژوهشگر پسادکتری
چکیده
مطالعه و به کارگیری گونههای مختلف جنس Aspergillus در صنایع مختلفی همچون پزشکی و غذایی قدمتی طولانی دارد. علاوه براین، برخی گونههای این جنس با افزایش مقاومت گیاهان در برابر بیمارگرها و همچنین به آلودگی فلزات سنگین همچون روی، مس و سرب نقش موثری در بهبود رشد گیاه دارند. نخود ایرانی دومین محصول غذایی مهم جهان با سطح زیرکشت حدود یازده میلیون هکتار به شمار میرود. این پژوهش با هدف شناسایی گونههای قارچی اندوفیت جنس Aspergillus، همراه بذر، اندامهای هوایی و زیرزمینی این گیاه زراعی مهم انجام شده است. برای جداسازی قارچها، اندامهای عاری از علایم بیماری انتخاب شدند، سپس بافتهای برگ و ریشه طی چهارمرحله شامل 1- قرارگرفتن در هیپوکلریت سدیم یک درصد برای 60 ثانیه 2- شستوشو در آبمقطر سترون 4- قرارگیری در اتانول 70 درصد برای 10 ثانیه 4- سه بار شستوشو در آبمقطر سترون ضدعفونی سطحی شدند. همچنین بافت ساقه نیز طی دو مرحله شامل 1- قرار گرفتن در هیپوکلریت سدیم 4 درصد برای 2 دقیقه 2-شستوشو در آبمقطر سترون؛ و بذرها نیز به ترتیب طی 4 مرحله شامل 1- قرارگیری در الکل 95 درصد بهمدت 3 دقیقه 2- شستوشو در آبمقطر سترون، 3- قرار گیری در هیپوکلریت سدیم رقیق شده 5/3 درصد + توئین 20 بهمدت 2 دقیقه 4- سه بار شستوشو در آبمقطر سترون ضدعفونی شدند. براساس نتایج بدست آمده از ارزیابی ویژگیهای ریخت شناختی و مولکولی مبتنی بر ناحیه ژنومی کالمودولین (CaM)، گونههای قارچی A. fumigatus، A. tubingensis و A. niger شناسایی شدند. براساس بررسی منابع قارچشناسی موجود، این سه گونه قارچی برای اولین بار به عنوان قارچهای اندوفیت از نخود ایرانی گزارش میشوند.
کلیدواژه ها
Title
Isolation and identification of Aspergillus endophytic fungal species from chickpea (Cicer arietinum)
Authors
Mohammad Hojati, Mohammad Javan-Nikkhah, Khalil-Berdi Fotouhifar, Mohammad Reza Bihamta, Samaneh Bashiri
Abstract
The study and application of different species of Aspergillus in various industries such as medicine and food have a long history. Moreover, some species of this genus have significant impact on improving plant growth by increasing the resistance of plants to pathogens and heavy metal pollution such as zinc, copper and lead. Chickpea is the second most important crop in the world with global area cultivation of 11m/ha. This study was conducted to identify the endophytic fungal species of Aspergillus genus in seed, aerial and underground organs of the plant. In order to isolate fungi, asymptomatic organs were selected, then, leaves and roots were surface sterilized in four levels including 1- immersed in 1% sodium hypochlorite for 60 seconds 2- rinsed in sterile distilled water 3-immersed in 70% ethanol for 10 seconds 4- rinsed three times in sterile distilled water. Subsequently, stems also in two levels including 1- immersed in 4% sodium hypochlorite for 2 minutes 2-rinsed in sterile distilled water; and seeds also in four levels including 1-immersed in 95% ethanol for 3 minutes 2- rinsed in sterile distilled water 3-immeresd in sodium hypochlorite 3.5% + tween 20 for 2 minutes 4- rinsed three times in sterile distilled water were sterilized. According to morphological characterization and molecular analysis of CaM genomic region, three species including A. fumigatus, A. tubingensis, and A. niger were identified. According to assessment of available mycology resources, these three fungal species are reported for the first time as endophytic fungi from Iranian chickpea.
Keywords
morphology, sampling, sequencing