شناسایی گونه‌های ‌قارچی اندوفیت خانواده Chaetomiaceae در ارقام بومی گندم نان ایران

پذیرفته شده برای پوستر
کد مقاله : 1880-25IPPC
نویسندگان
1ندارم
2عضو هیئت علمی - استاد
3عضو هیات علمی
4هیات علمی
5پژوهشگر پسادکتری
چکیده
گونه‌های خانواده Chaetomiaceae از نظر فنوتیپی و اکولوژی دارای تنوع بالایی هستند به طوری که با بررسی‌های بیشتر، تعداد گونه-های شناسایی شده آن در حال افزایش می‌باشد. از سوی دیگر، عمده گونه‌های قارچی گرمادوست در خانواده Chaetomiaceaeجای گرفته‌اند که منبع پایداری از آنزیم‌های مقاوم در برابر حرارت به شمار می‌روند و از این دیدگاه در بیوتکنولوژی حائز اهمیت می‌باشند. همچنین در صنایع دارویی (لاین‌های سلولی ضد سرطان، ضد مالاریا و ضد سل)، صنعتی (صنایع غذایی، نساجی و تخمیری) و کشاورزی (مواد کنترل زیستی و کودهای زیستی) نیز کاربرد دارند. از این رو، این پژوهش با هدف شناسایی گونه‌های قارچی اندوفیت از خانواده Chaetomiaceae همراه ارقام بومی گندم نان ایران انجام گرفته است. برای این منظور، قطعات اندام‌های ریشه، ساقه، برگ و غلاف گیاه به ترتیب با قرار گرفتن در اتانول 70 درصد به مدت دو دقیقه، در هیپوکلریت سدیم 5/0 درصد همراه با تویین 20 بهمدت دو دقیقه و در اتانول 70 درصد بهمدت یک دقیقه و سه بار شست‌شو آب مقطر سترون ضدعقونی سطحی شدند. پس از رشد پرگنه‌های قارچی روی محیط PDA، خالص‌سازی به روش نوک هیف انجام گردید و جدایه‌های به‌دست آمده برای ارزیابی ویژگی‌های ریخت شناختی، روی محیط‌های کشت OA،MEA و PCA کشت شدند. آنگاه واکاوی مولکولی براساس تعیین توالی نواحی ژنومی β-tubulin، RPB2 و ITS، انجام گردید. براساس ویژگی‌های ریخت‌شناسی و مولکولی، گونه‌های قارچی اندوفیت شامل Chaetomium grande، Ch. fimeti، Collarialla bostrychodes، Corynascus sepedonium و Botryotrichum mororum شناسایی گردید. براساس دانش ما از منابع قارچ شناسی، قارچ‌های شناسایی شده در این پژوهش برای نخستین بار به عنوان قارچ اندوفیت متعلق به تیره Chaetomiaceae از ژنوتیپهای بومی‌گندم نان ایران معرفی می‌شوند.
کلیدواژه ها
 
Title
Identification of endophytic fungal species of Chaetomiaceae family from Iranian bread wheat landraces
Authors
Zahra Rastaghi, Mohammad Javan-Nikkhah, Ahmad Abbasimoghadam, Amir Mirzadi Gohari, Samaneh Bashiri
Abstract
The species of Chaetomiaceae family have high diversity in terms of phenotypic and ecology so that species number of this family are increasing constantly through more investigation. On the other hand, most species of thermophilic fungi belong to Chaetomiaceae which are considered as a stable source of resistant enzymes against heat, from this point of view, they are important in biotechnology. They are also used in the pharmaceutical industry (anticancer cell lines, antimalarial and antituberculosis), Industrial (food, textile and fermentation industries) and Agriculture (biocontrol agents and biofertilizers). Therefore, the present study has been done to identify the fungal species of Chaetomiaceae from Iranian bread wheat landraces. For this purpose, plant roots, stems, leaves and pods were sterilized in 70% ethanol for 2 minutes, in 0.5% sodium hypochlorite with Tween 20 for 2 minutes, and 70% ethanol for 1 minute, and finally rinsed three times in sterile distilled water. After the growth of the fungal clonies on PDA, purification was done by hyphal tip method, and the isolates were cultured on OA, MEA, PCA medium for morphological assessment. Molecular characterization was carried out based on sequencing of genomic regions β-tubulin, RPB2 and ITS. According to morphological and molecular characterization, endophytic fungal species including Chaetomium grande, Ch. fimeti, Collarialla bostrychodes, Corynascus sepedonium and Botryotrichum mororum were Identified. Based on our knowledge, this is the first record of endophyte fungi of Chaetomiaceae in genotypes of Iranian bread wheat landraces.
Keywords
Genomic region, molecular assessment, morphology, sampling