کنترل بیولوژیکی بیماری کپک سبز مرکبات با استفاده از مخمرهای رورست

پذیرفته شده برای پوستر
کد مقاله : 1912-25IPPC (R1)
نویسندگان
1دانشجو
2دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
3موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور
4عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران.
چکیده
کپک سبز (Penicillium digitatum) یکی از مهمترین بیماری‌های میوه مرکبات در مراحل پس از برداشت و دوره انبارداری می‌باشد که در صورت عدم مدیریت درست، خسارت‌های قابل توجهی را ایجاد می‌کند. هرچند در سال‌های اخیر با استفاده از قارچکش‌های شیمیایی می‌توان این بیمارگر را مدیریت کرد، اما برای کاهش مصرف قارچکش‌ و حذف باقیماندههای سموم، استفاده از سایر روش‌های مدیریت ضروری می‌باشد. استفاده از عوامل میکروبی در کنترل بیولوژیک یکی از این موارد می‌باشد. در این پژوهش بر اساس گزارش‌های متعدد پیشین در خصوص توانایی مخمرها در مهار بیمارگرها، توانایی جدایه‌های بومی برای مهار بیمارگر کپک سبز، مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور نمونه‌های برگ و میوه مرکبات از مناطق مختلف استان مازندران جمع آوری و در آزمایشگاه با استفاده از محیط کشت مالت آگار، جداسازی و خالص سازی شدند. به دلیل تعداد زیاد جدایهها، از بین آنها بر اساس خصوصیات فنوتیپی (شکل، رنگ و حاشیه پرگنه، خصوصیات فیزیولوژیکی) نمایندگانی انتخاب و آزمون بیوکنترل بر روی میوه با 40 جدایه مخمر در قالب طرح آماری کاملا تصادفی با 3 تکرار و در هر تکرار 20میوه و در هر میوه 3 چاهک به طور جداگانه انجام شد. ابتدا 20 میکرولیتر از سوسپانسیون مخمر با غلظت 108سلول در هر میلی‌لیتر آب سترون، بر روی زخم های ایجاد شده روی میوه‌ها قرار داده و پس از 8 ساعت نگهداری در دمای محیط، بیمارگر با غلظت 104سلول در میلی‌لیتر به صورت اسپری بر روی میوه پاشیده ‌شد. میوه‌ها به مدت 6 روز در شرایط انبارداری با رطوبت بالای 90 درصد نگهداری شدند. کارایی مخمرها براساس مهار بروز علائم بیمارگر بروی میوه ارزیابی شد. نتایج نشان داد برخی از مخمرها توانایی خوبی را دارا می‌باشند که با تعیین ترادف ناحیه D1-D2 LSU جدایه‌های منتخب نشان داد، این جدایهها بالاترین شباهت را با گونه هایCandida membranifaciens, Rhodotorula mucilaginosa, Pichia kluyveri, Hanseniaspora occidentalis, H. uvarum، دارند که به ترتیب 86%، 73%، 70%، 66% و 98% سبب مهار و کنترل بیمارگر کپک‌سبز در شرایط انبارداری شدند.
کلیدواژه ها
 
Title
Biological control of citrus green mold by epiphytic yeasts
Authors
sima hatami, Valiollah Babaeizad, Farid Beiki, Zohreh Moradi
Abstract
Green mold (Penicillium digitatum) is one of the most important diseases of citrus fruits during the postharvest and storage stages, which causes significant damage if not properly managed. In recent years, this pathogen has been controlled by the use of chemical fungicides. In order to reduce fungicide consumption and eliminate toxic residues, it is necessary to use other management methods. Use of microbial agents in biological control is one of these methods. Based on previous reports on the ability of yeasts to inhibit pathogens, the ability of native isolates to inhibit pathogen that cause green mold has been investigated. For this study, citrus fruit and leaf samples were gathered from various areas in Mazandaran province. Yeast colonies were then isolated and purified in the lab by using malt agar medium. Due to the large number of isolates, representatives of isolates were selected based on their phenotypic characteristics (shape, color and margin of the colony, physiological characteristics). The biocontrol test was carried out on the fruit with 40 yeast isolates was done in the form of completely random statistival design with 3 replications and 20 fruits in each replication and 3 wells for each fruit separately. At first, 20 µl of yeast suspension with a concentration of 108 cells/ml in sterile water was placed on the wounds created on the fruits and after 8 hours keep at room temperature, the pathogen was sprayed on the fruit at a concentration of 104 cells/ml. The fruits were kept 6 days in storage conditions with more than 90% humidity.The efficiency of yeasts was evaluated based on the control of the occurrence of disease symotoms on the fruit. The results showed that some of yeasts isolates have a good ability with the sequencing of D1-D2 LSU region showed that selected isolates have the highest level similarity to Candida membranifaciens, Rhodotorula mucilaginosa, Pichia kluyveri, Hanseniaspora occidentalis, H. uvarum species which respectively 86%, 73%, 70%, 66% and 98% cause the containment and control of the green mold pathogen in storage conditions.
Keywords
: Biocontrol, Epiphytic, orange, Penicillium digitatum, Postharvest