تاثیر بسته بندی اصلاح شده حاوی نانوذرات مس بر رشد آسپرژیلوس فلاووس و آفلاتوکسین B1 در پسته تازه
پذیرفته شده برای پوستر
کد مقاله : 1915-25IPPC (R1)
نویسندگان
1دانشجوی دکترا
2مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان ( شاهرود)
3مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان(شاهرود)
چکیده
آجیل ها به دلیل داشتن طعم و ارزش تغذیه ای بالا در دنیا بسیار مورد توجه می باشند. نانو ذرات به عنوان عوامل ضد میکروبی بوده که با افزودن مواد فعال به سیستم بستهبندی ویا استفاده از پلیمرهای فعال به دست میآیند و قادر به مهار یا نابودی میکروارگانیسم های بیماری زا می باشند. فناوری نانو دارای مزایایی چون ایمنی بهداشتی بالاتر، قیمت پایینتر و کیفیت بالاتر می باشند. از نانوذرات فلزی می توان به مس، روی، طلا، تیتانیوم و نقره اشاره کرد. هدف از این مطالعه استفاده از فیلم های پلیمری حاوی نانوذرات مس به عنوان روشی جدید برای افزایش ماندگاری و حفظ کیفیت پسته تازه رقم احمد آقایی بود. پسته های تازه در فیلمهای نانوکامپوزیتی حاوی نانوذرات مس (3 و 5 و 7 درصد وزنی) در چهار تیمار دمایی (صفر، 4، 12، 25 درجه سلسیوس) بسته بندی شده و به مدت 10، 15، 30 و 45 روز نگهداری شدند. نتایج نشان داد که با افزایش مدت زمان نگهداری، جمعیت Aspergillus flavus و غلظت آفلاتوکسین افزایش می یابد، در حالی که فیلم های نانوکامپوزیتی حاوی غلظت های مختلف نانو ذره مس توانست جمعیت آسپرژیلوس فلاووس و آفلاتوکسین B1 را به طور معنی داری کاهش دهد. در نمونههایی که در دمای بالاتر نگهداری شدند، جمعیت آفلاتوکسین B1 و آسپرژیلوس فلاووس در طول زمان بیشتر بود. پسته بسته بندی شده با 5 درصد وزنی نانو ذرات مس، پس از 30 روز انبارمانی و دمای 4 درجه سانیگراد رشد آسپرژیلوس فلاووسCFU/g 300 و آفلاتوکسین (ppb)0.18 بود. در شرایط زمانی مشابه و در دمای 12 درجه سلسیوس میزان رشد آسپرژیلوس فلاووسCFU/g 533.33 و آفلاتوکسین (ppb) 410. بود. در تیمار شاهد پس از ۳۰ روز انبارمانی و در دمای 25 درجه میزان آسپرژیلوس فلاووس و آفلاتوکسین به ترتیب 1033.33 CFU/g و 2.7 (ppb) بود. بنابراین اعمال ذرات نانو مس بر پسته تازه، توانست تا حدود زیاد و به صورت معنی داری میزان آسپرژیلوس فلاووس و آفلاتوکسین B1را کاهش دهد.
کلیدواژه ها
Title
The effect of modified packaging containing copper nanoparticles on the growth of Aspergillus flavus and aflatoxin B1 in fresh pistachios
Authors
Shamim Sepasi, Mohsen Tabatabaeian, Mehdi Mohammadi Moghadam
Abstract
Nuts are very popular in the world because of their taste and high nutritional value. Nanoparticles are antimicrobial agents that are obtained by adding active substances to the packaging system and/or using active polymers and are capable of destroying or inhibiting rotten and pathogenic microorganisms. Nano technology has advantages such as higher health safety, lower price and higher quality. Metal nanoparticles include copper, zinc, gold, titanium and silver. The purpose of this study was to use polymer films containing copper nanoparticles as a new method to increase the shelf life and maintain the quality of fresh pistachios (Pistacia vera L. Ahmad Aghaei). Fresh pistachios were packed in nanocomposite films containing copper nanoparticles (3, 5, and 7% weight) in four temperature treatments (0, 4, 12, 25 °C) and stored for 10, 15, 30, and 45 days.The results showed that the amount of aflatoxin and Aspergillus flavus increased with the increase in storage time, and the application of nano copper particles in different concentrations could significantly reduce the growth of Aspergillus flavus and aflatoxin B1. Pistachios packed with 5% w copper nanoparticles, after 30 days of storage and temperature 4 °C, the amount of Aspergillus flavus was 300 CFU/g and aflatoxin was 10.2 (ppb). In the same time conditions and at 12 °C, the amount of Aspergillus flavus was 533.33 CFU/g and aflatoxin was 0.41(ppb). In the control treatment, after 30 days of storage at a temperature of 25 °C, the amount of Aspergillus flavus and aflatoxin was 1033.33 CFU/g and 2.7 (ppb), respectively. Therefore, the application of nano copper particles on fresh pistachios was able to significantly reduce the amount of Aspergillus flavus and aflatoxin B1.
Keywords
Nanoparticles, Aspergillus flavus, Aflatoxin