بررسی اثرضد قارچی باکتری Bacillus velenzensis UTB96 و آنتی‌ بیوتیک ناتامایسین در کنترل بیماری پوسیدگی خاکستری ناشی از قارچ Botrytis cinerea

پذیرفته شده برای پوستر
کد مقاله : 1960-25IPPC (R1)
نویسندگان
1ندارم
2دانشگاه لرستان
3دانشگاه تهران
4مدیر تحقیق و توسعه شرکت بایوران
چکیده
توت‌فرنگی با نام علمی (Fragaria x ananassa) متعلق به خانواده Rosaceae و یک میوه کوچک است که در سراسر جهان اهمیت اقتصادی زیادی دارد. یکی از مهمترین بیماری‌هایی که توت‌فرنگی را به‌شدت آلوده کرده و باعث خسارت و زیان اقتصادی فراوانی می‌شود بیماری کپک خاکستری می‌باشد. این بیماری بعنوان دومین عامل بیماری‌زایی قارچی در سراسر جهان شناخته می‌شود که خسارت سنگین و هنگفتی بر میوه‌های قبل و پس از برداشت دارد. بیمارگر Botrytis cinerea عامل بیماری کپک خاکستری یک از مهمترین بیمارگرهای گیاه توت‌فرنگی می‌باشد. این بیمارگر از گلخانه شهرستان کرج از گیاه توت‌فرنگی جداسازی و به روش‌های مورفولوژیکی و مولکولی شناسایی شد. مطابق با نتایج حاصل از شناسایی مورفولوژیکی و تعیین توالی ناحیه ITS1-4 جدایه مورد نظر متعلق به گونه B. cinerea بود. به منظور بررسی اثر ناتامایسن و همچنین خاصیت آنتاگونیستی باکتری Basillus velezensis UTB96 در کنترل این بیماری، غلظت‌های مختلف ناتامایسین در شرایط آزمایشگاه و سردخانه، هم روی محیط کشت و هم میوه آزمایش شد. نتایج بررسی‌های تکمیلی نشان داد روی محیط کشت غلظت 20 میلی‌گرم در لیتر (ppm) ناتامایسین هم بر روی رشد میسلیوم و هم جوانه‌زنی کنیدی در شرایط آزمایشگاهی بطور کامل باعث بازدارندگی رشد میسلیوم و جوانه‌زنی کنیدی شد. آلوده‌سازی میوه در شرایط آزمایشگاهی با اسپور بیمارگر B. cinerea نشان داد که تیمارهای ناتامایسین با غلظت‌ 300 میلی‌گرم در لیتر در دمای 22 درجه سلسیوس بازدارندگی 5/97 درصدی دارد. همچنین آلوده‌سازی میوه در شرایط انباری با اسپور بیمارگر B. cinerea نشان داد که تیمارهای ناتامایسین با غلظت‌ 400 میلی‌گرم در لیتر در دمای 8 درجه سلسیوس بازدارندگی 47/89 درصدی دارد. باکتری B. velezensis UTB96 که یکی از مهمترین و کاربردی‌ترین سویه‌ها‌ می‌باشد، در شرایط آزمایشگاهی روی میسلیوم نشان داد بازدارندگی بالای %60 داشته است. در آزمایش کنترل بیماری کپک خاکستری روی میوه توسط باکتری در شرایط انبار تاثیر به سزایی بر عدم فعالیت قارچ کپک خاکستری از خود نشان داده است. به گونه‌ای که به میزان %47/89 بازدارندگی بیماری از خود نشان داد.
کلیدواژه ها
 
Title
Investigating the antifungal effect of Bacillus velezensis UTB96 and Natamycin antibiotic in controlling gray mold caused by Botrytis cinerea
Authors
Sepide Siahpoosh, mostafa darvishnia, hosein mirzaei najaf gholi, masoud ahmadzadeh, soleiman ghasemi
Abstract
Strawberry with the scientific name (Fragaria x ananassa) belongs to the family Rosaceae is a small fruit that is of great economic importance all over the world. This disease is known as the second fungal pathogen in the world, which causes heavy and huge damage to fruits before and after harvest. Botrytis cinerea, the causative agent of gray mold, is one of the most important pathogens of strawberry plants. This pathogen was isolated from the strawberry plant in the greenhouse of Karaj city and identified by morphological and molecular methods. According to the results of morphological identification and sequencing of ITS1-4 region, the desired isolate belonged to B. cinerea species. In order to investigate the effect of natamycin as well as the antagonistic properties of Bacillus bacteria. B. velezensis UTB96 in the control of this disease, different concentrations of natamycin were tested in laboratory and cold storage conditions, both on culture medium and fruit. The results of additional studies showed that a concentration of 20 mg/liter (ppm) of natamycin on the culture medium completely inhibited mycelium growth and conidial germination in laboratory conditions. Contamination of fruit in laboratory conditions with pathogenic spores of B. cinerea showed that natamycin treatments with a concentration of 400 mg/liter at a temperature of 22 degrees Celsius have 97.5% inhibition. Also, contamination of fruit in storage conditions with pathogenic spores of B. cinerea showed that natamycin treatments with a concentration of 300 mg/liter at a temperature of 8 degrees Celsius have 89.47% inhibition. The bacterium B. velezensis UTB96, which is one of the most important and useful strains, showed an inhibition of 60% on mycelium in laboratory conditions. In the control test of gray mold disease on fruit by bacteria in storage conditions, it has shown a significant effect on the inactivity of gray mold fungus. In such a way that it showed 89.47% inhibition of the disease.
Keywords
Natamycin, biological control, strawberry, Bacillus, Gray mold