تأثیر رژیم‌های غذایی مختلف بر فعالیت آنزیم آلفا- آمیلاز شب‌پره‌ی‌ مدیترانه‌ای آرد (Lepidoptera: Pyralidae) Ephestia kuehniella Zeller, 1879

پذیرفته شده برای پوستر
کد مقاله : 1980-25IPPC (R1)
نویسندگان
1دانشگاه تبریز
2دانشگاه شهید مدنی آذربایجان
چکیده
بید آرد (Lepidoptera: Pyralidae) Ephestia kuehniella Zeller, 1879 که معمولا به عنوان شب‌پره‌ی‌ مدیترانه‌ای آرد شناخته می‌شود عمدتا محصولات غلات ذخیره شده از جمله آرد، ذرت، برنج و جو را آلوده می‌کند. در محیط‌های گرم رشد می‌کند و کارخانه‌های آرد و نانوایی‌ها را به مکان‌های اصلی برای هجوم تبدیل می‌کند. در این مطالعه لاروها با شش جیره غذایی مختلف شامل آرد، سنجد، خرما، پسته، گردو و کشمش تغذیه شدند. 10 لارو سن پنجم (برای هر تکرار) با 2 میلی‌لیتر بافر فسفات (pH 6.8) تشریح و روده استخراج شد. پس از همگن‌سازی، نمونه‌ها با سرعت 1000 دور در دقیقه به مدت 10 دقیقه در دمای 4 درجه سانتی‌گراد سانتریفیوژ شدند. فعالیت آلفا-آمیلاز با استفاده از محلول نشاسته 1 درصد اندازه‌گیری شد. این روش شامل ترکیب 10 میکرولیتر عصاره آنزیمی، 20 میکرولیتر نشاسته و 410 میکرولیتر بافر فسفات (pH 6.8) و انکوباسیون در دمای 35 درجه سانتی‌گراد به مدت 30 دقیقه بود. پس از آن، 100 میکرولیتر 3، 5-دی نیتروسالیسیلیک به محلول اضافه شد و سپس لوله‌های آزمایش در آب جوش به مدت 15 دقیقه حرارت داده شد و به مدت 5 دقیقه در آب یخ قرار داده شد. جذب پس از سانتریفیوژ در 10000 دور در دقیقه و دمای 4 درجه سانتی‌گراد به مدت 10 دقیقه در طول موج 540 نانومتر با استفاده از دستگاه الایزا ریدر اندازه‌گیری شد. بر اساس نتایج (F=3.66, df=5,12, P=0.03)، جمعیت پرورش یافته روی سنجد دارای بیشترین فعالیت آنزیم آلفا- آمیلاز (U/mg 125/0 ± 306/0) بودند. در مقابل، لاروهایی که از آرد تغذیه کرده بودند کمترین فعالیت آنزیمی را داشتند (U/mg 001/0 ± 057/0). تفاوت معنی‌داری در فعالیت آنزیمی بین جمعیت‌های پرورش یافته با جیره پسته، کشمش و گردو وجود نداشت. بیشترین غلظت پروتئین در رژیم غذایی آرد mg/L 49/0 ± 22/1 و کمترین رژیم غذایی کشمش mg/L 04/0 ± 02/0 اندازه‌گیری شد. مطالعه ما نشان داد که انواع مختلف کربوهیدرات‌ها به طور قابل توجهی بر فعالیت آنزیم آلفا- آمیلاز تأثیر می‌گذارد. این آنزیم برای هضم نشاسته بسیار مهم است و سطح فعالیت آن بسته به نوع رژیم غذایی مصرف شده توسط لارو در مطالعه ما متفاوت بود.
کلیدواژه ها
 
Title
Effect of different diets on alpha-amylase enzyme activity of Ephestia kuehniella Zeller, 1879 (Lepidoptera: Pyralidae)
Authors
Akram Hatami, Reza Farshbaf Pourabad, Davoud Mohammadi, Soheila Mohammad Taghi Reihani
Abstract
Ephestia kuehniella Zeller, 1879 (Lepidoptera: Pyralidae), commonly known as the Mediterranean flour moth or mill moth. E. kuehniella primarily infests stored grain products, including flour, maize, rice, and oats. It thrives in warm environments, making flour mills and bakeries prime locations for infestations. In this study, larvae were fed six different diets, including flour, oleaster, dates, pistachios, walnuts, and raisins. 10 fifth instar larvae (for each replicate) were dissected with 2 ml of phosphate buffer (pH 6.8) and gut was extracted. After homogenization, the samples were centrifuged at 1000 rpm for 10 minutes at 4°C. The activity of alpha-amylase was measured by using a 1% starch solution. The procedure involved combining 10 μL of enzyme extract, 20 μL of starch, and 410 μL of phosphate buffer (pH 6.8), and incubating the mixture at 35°C for 30 minutes. After that, 100 μL of 3, 5-dinitrosalicylic acid was added to the mixture, followed by heating the test tubes in boiling water for 15 minutes and then cooling them in ice water for 5 minutes. The absorbance was then measured at 540 nm using an ELISA reader after centrifugation at 10,000 rpm and 4°C for 10 minutes. Based on the results (F=3.66, df= 5, 12, P=0.03). The population reared on the oleaster had the highest alpha-amylase enzyme activity (0.306 ± 0.125 U/mg). In contrast, larvae that had fed on flour had the lowest enzyme activity (0.057 ± 0.001 U/mg). There was no significant difference in enzyme activity among populations raised on pistachio, raisin, and walnut diet. The highest protein concentration in the flour diet was 1.22 ± 0.49 mg/L and the lowest in the raisin diet was 0.02 ± 0.04 mg/L. Our study indicated that various types of carbohydrates significantly affect the activity of the alpha-amylase enzyme. This enzyme is crucial for starch digestion, and its activity levels varied depending on the type of diet consumed by the larvae in our study.
Keywords
Mediterranean flour moth, digestive enzymes, Starch