جداسازی و بررسی ویژگی‌های فنوتیپی جدایه‌های باکتری‌ مولد پوسیدگی نرم سیب‌زمینی در دوران پس از برداشت

پذیرفته شده برای پوستر
کد مقاله : 2055-25IPPC
نویسندگان
1دانشجوی کارشناسی ارشد گروه گیاهپزشکی دانشگاه شهرکرد
2گروه گیاهپزشکی دانشگاه شهرکرد
چکیده
بیماری پوسیدگی نرم سیب‌زمینی از بیماری‌های است که هم در مزرعه و هم در انبار خسارت می‌زند. پژوهش حاضر به منظور جداسازی و شناسایی باکتری‌های مولد لهیدگی سیب‌‌زمینی در دوره پس از برداشت انجام گرفت. ابتدا از انبار سیب‌زمینی (انبار دامنه در شهرستان فریدن) و بازار (فروشگاههای عرضه سبزی و صیفی در شهرستان اصفهان) بازدید شد و تعدادی نمونه دارای علائم پوسیدگی نرم جمع‌آوری و به آزمایشگاه منتقل شد. جداسازی و خالص‌سازی جدایه‌های باکتری طبق روش‌های معمول انجام گرفت. آزمون بیماریزایی روی ورقه‌های سیب‌زمینی و روی غده کامل انجام گرفت. در نهایت ۱۳ جدایه به عنوان جدایه‌های مولد لهیدگی تایید شدند و آزمون‌های مختلف فنوتیپی روی آنها انجام گرفت. جدایه‌ها گرم منفی، بی‌هوازی اختیاری و کاتالاز مثبت بودند. قادر به هیدرولیز نشاسته، رشد در دمای 40 درجه سلسیوس و تحمل نمک هفت درصد بودند. واکنش آن‌ها در آزمون تولید ایندول منفی بود و روی محیط King,s B رنگدانه فلورسنت ایجاد نکردند. کلیه جدایه‌ها سیترات، گلوکز، مالتوز، رافینوز و لاکتوز را مصرف نمودند. واکنش جدایه‌ها در آزمون‌های اکسیداز، هیدرولیز ژلاتین، مصرف قندهای اینوزیتول، دولسیتول، آرابیتول و سوربیتول و فوق حساسیت متغیر بود. اکثر جدایه‌ها اکسیداز منفی بودند و در شمعدانی واکنش فوق حساسیت ایجاد کردند. بر اساس ویژگی‌های فنوتیپی مورد بررسی جدایه‌ها به عنوان Pectobacterium تشخیص داده شدند. دو جدایه به عنوان نماینده انتخاب و ژن 16s rRNA در آنها تعیین ترادف و با برنامه BLAST، با داده‌های بانک ژن مقایسه شد. ترادف این ژن در دو جدایه مذکور بیش از ۹۷ درصد به P. carotovorum داشت.
کلیدواژه ها
 
Title
Isolation and phenotypic characterization of bacterial isolates causing potato soft rot in post-harvest period
Authors
Maryam sadat Hosseini, Fatemeh Yousefi Kopaei
Abstract
Potato soft rot is one of the diseases that causes damage both in the field and later during storage. The present study was conducted in order to isolate and identify bacteria causing potato soft rot in post-harvest period. First, a potato warehouse (Damaneh warehouse in Fereidan city) and grocery stores in Isfahan were visited. Samples with soft rot symptoms were collected and transferred to the laboratory. Isolation and purification of bacterial isolates were done according to usual methods. The pathogenicity test of all isolates was performed on potato tuber slices and whole tubers. Finally, 13 isolates were confirmed as the causal agents of potato soft rot and were subjected to different phenotypic tests. The isolates were gram negative, facultative anaerobic and catalase positive. Their reaction in the tests of starch hydrolysis, growth at 40°C and tolerance of 7% NaCl was positive. All isolates were negative for the indole test. They didn’t produce fluorescent pigment on King B medium. They were able to utilize citrate, glucose, maltose, raffinose and lactose. The reaction of isolates in the tests of oxidase, gelatin hydrolysis, utilization of inositol, dolcitol, arabitol and sorbitol and hypersensitive reaction was variable. The most of isolates were oxidase negative and showed hypersensitive reaction by inoculation on geranium. Based on the investigated phenotypic characteristics, the isolates were identified as Pectobacterium. The 16s rDNA were sequenced in two representative isolates and a Blast search was performed on GenBank for each sequence. The sequence similarity of both isolates to P. carotovorum was higher than 97%.
Keywords
Pathogenicity, Phenotypic tests, Pectobacterium spp