اثر دما بر رشد رویشی قارچ Botrytis cinerea روی محیطکشت و پوسیدگی میوه کیوی رقم هایوارد
پذیرفته شده برای پوستر
کد مقاله : 2082-25IPPC (R1)
نویسندگان
گروه گیاه پزشکی دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان
چکیده
قارچ .Botrytis cinerea Pers یکی از مهمترین بیمارگرهای میوهها در سردخانهها، سبزیجات، گیاهان زینتی و گلخانهای به شمار میآید. در این بررسی میوههای کیوی آلوده از سردخانه ثمرنوده شهرستان رودسر جمعآوری گردیدند و کشت مستقیم قارچ از میوه روی محیط PDA صورت گرفت. کشت ها به مدت 10-7 روز در 25 درجه سلسیوس و شرایط تاریکی قرار گرفتند. پس از تشخیص اولیه قارچ و خالصسازی به روش تک ریسه، ویژگیهای ریختشناختی جدایهها مانند رنگ پرگنه، شکل کنیدیوم و کنیدیوفور، رنگ و شکل سختینه و نحوه پراکنش آن در سطح محیطکشت و ابعاد اندامهایی مانند کنیدیوم، سختینه و کنیدیوفور به دست آمد. همچنین ناحیه ژنی G3PDH با روش پی سی آر تکثیر و توالی یابی شد. با توجه به مجموع صفات ریخت شناختی و توالی ژن فوق گونه Botrytis cinerea شناسایی شد. سپس رشد قطری پرگنه جدایهها در دماهای 4، 10، 25 و 30 (±1) درجه سلسیوس روی محیط کشت PDA و میوه کیوی رقم هایوارد بررسی گردید. برای مطالعه رشد قطری پرگنه جدایهها، دیسک هایی به قطر 6 میلیمتر از کشت 6 روزه جدایه ها روی محیطکشت PDA در دماهای ذکرشده و شرایط تاریکی (در سه تکرار) قرار داده شدند. همچنین پس از شستشو و پاکسازی سطحی میوهها، سترونسازی سطحی میوهها به روش غوطهوری در محلول هیپوکلریت سدیم (محلول 5 درصد وایتکس تجاری موجود در بازار) به مدت 10 دقیقه و شستشو با آب مقطر سترون به مدت 4 دقیقه (دو بار) و هوا خشک کردن روی کاغذ صافی سترون انجام گرفت و حفره-ای به قطر 6 و عمق 3 میلیمتر توسط چوبپنبه سوراخکن سترون درون گوشت میوه و در انتهای گلگاه میوه ایجاد شد. دیسک هایی به قطر 6 میلیمتر از کشت 6 روزه جدایه ها درون حفرههای ایجاد شده در میوهها قرار گرفتند و میوههای مایهزنیشده (سه عدد میوه برای هر جدایه قارچ داخل یک ظرف شفاف پلاستیکی درپوش دار به ابعاد 91424 سانتیمتر حاوی کاغذ صافی سترون مرطوب)، در دماهای مورد نظر و شرایط تاریکی قرار داده شدند. اندازهگیری قطر پرگنه جدایهها به صورت روزانه تا رسیدن پرگنه به حاشیه تشتکها و روی میوه کیوی به مدت سه هفته انجام گرفت. بررسی میانگین رشد قطری جدایهها در دماهای مختلف نشان داد میانگین رشد قطری همه جدایهها روی محیط کشت PDA از میوه کیوی بیشتر بوده است. بالاترین میزان رشد رویشی جدایهها روی محیط کشت PDA و در 25 درجه سلسیوس به دست آمد.
کلیدواژه ها
Title
Effect of Temperature on the Vegetative Growth of Botrytis cinerea on Cultural Medium and Kiwifruit Rot in the Hayward Cultivar
Authors
mehrnaz nik
Abstract
.Botrytis cinerea Pers. is one of the most important pathogens of fruits in cold storage, vegetables, ornamental plants, and greenhouse plants. In this study, infected kiwifruits were collected from the cold storage and the fungus was directly cultivated from the fruit on PDA medium. The cultures were incubated at 25 ℃ and dark conditions for 7–10 days. After the initial identification of the fungus and purification using the hyphal tip method, the morphological characteristics of the isolates, such as colony color, shape and size of conidium, conidiophore, sclerotia, and their distribution on the culture medium, were obtained. Additionally, the G3PDH gene region was amplified and sequenced using PCR. Based on the combined morphological and molecular characteristics the species was identified as Botrytis cinerea. The radial growth of isolates was then investigated at 4, 10, 25 and 30 (±1) ℃ on PDA and Hayward cultivar kiwifruit. To study the radial growth of isolates, 6 mm diameter disks from 6-day-old cultures of isolates were placed on PDA medium at the mentioned temperatures and in dark conditions (in three replicates). Additionally, after washing and cleaning the surface of the fruits, they were surface sterilized, by immersion them in sodium hypochlorite solution (5% commercial solution available in the market) for 10 minutes, followed by washing with sterile distilled water for 4 minutes (twice) and air drying on sterile filter paper. A hole with a diameter of 6 mm and a depth of 3 mm was made with a sterile cotton swab in the flesh of the fruit and at the fruit’s styler end. Six mm diameter disks from 6-day-old cultures were placed in the holes created in the fruits. The inoculated fruits were placed at the desired temperatures and in dark conditions. The diameter of the isolates was measured daily until it reached the edge of the dishes and on the kiwifruit for three weeks. The examination of the average radial growth of the isolates at different temperatures showed that the average radial growth of all isolates on PDA medium was greater than on the kiwi fruit. The highest rate of vegetative growth was observed on PDA at 25 ℃.
Keywords
Gray rot, Storage pathogen, temperature, vegetative growth