بررسی تأثیر باکتری همزیست ولباکیا بر نقطه انجماد زنبورهای Habrobracon hebetor در مراحل مختلف زندگی

پذیرفته شده برای پوستر
کد مقاله : 2085-25IPPC (R1)
نویسندگان
1دانشجوی روزانه مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت مدرس تهران، دانشکده کشاورزی
2دانشیار، گروه حشره شناسی کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران
3استاد، گروه حشره شناسی کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران
چکیده
زنبورهای Habrobracon hebetor به عنوان یکی از زنبورهای پارازیتوئید مهم در کنترل آفات کشاورزی شناخته می‌شوند. باکتری‌های همزیست، به ویژه ولباکیا، می‌توانند تأثیرات متفاوتی بر بقاء و تحمل دما در این زنبورها داشته باشند. درک بهتر از تعاملات همزیستی و تأثیرات باکتری‌های همزیست بر روی این زنبورها می‌تواند به بهینه‌سازی روش‌های کنترل آفات و افزایش کارایی این زنبورها در اکوسیستم‌های کشاورزی منجر شود. همچنین، با توجه به تغییرات اقلیمی و تأثیرات آن بر روی زیستگاه‌ها، بررسی توانایی تحمل سرما در این زنبورها می‌تواند به پیش‌بینی رفتار آن‌ها در شرایط متغیر کمک کند. بنابراین قابلیت ولباکیا بر تحمل سرما در زنبورها برای بررسی تاثیر همزیست در شرایط نامساعد دمای پایین مورد مطالعه قرار گرفت. در این پژوهش دولاین زنبور، بطوری که لاین اول دارای باکتری همزیست ولباکیا و لاین دوم فاقد این همزیست که از ترکیب آنتی‌بیوتیک ریفامپیسین و آب و عسل تغذیه کرده بودند و طی 8 نسل در شرایط آزمایشگاهی پرورش داده شدند بود، در قالب طرح بلوک‌ تصادفی با هشت تکرار مورد بررسی قرار گرفتند. در مراحل انجام آزمایش 16 شفیره زنبور و 32 حشره بالغ (16 نر و 16 ماده) هم سن مورد مطالعه قرار گرفتند. نقطه انجماد (SCP) هر تیمار با استفاده از دستگاه سردکننده قابل برنامه‌ریزی (Binder GmbH, model MK 53, Germany) و دستگاه (Thermometer LUTRON, model TM-947SD, Taiwan) جهت اندازه‌گیری دما تعیین شد. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 27 آنالیز شدند. آنالیزها شامل تحلیل‌های توصیفی و استنباطی برای بررسی تفاوت‌ها و تأثیرات وجود و عدم وجود باکتری ولباکیا بر روی نقطه انجماد زنبورها بود. نتایج به دست آمده نشان داد اثر جنسیت با میانگین 9/0±1/18- برای نر و02/1±35/17- برای ماده، اثر ولباکیا با میانگین 07/1±21- برای تیمار بدون ولباکیا و 92/0±3/19- برای تیمار با ولباکیا، اثر مراحل زندگی با میانگین 74/0±25- برای شفیره و 67/0±73/17- برای حشره بالغ، همچنین اثر تکرار و اثرات متقابل تکرار بر ولباکیا، ولباکیا بر جنسیت و تکرار بر مراحل زندگی معنی‌دار شدند (01/0P<). این درحالی است که اثرمتقابل وجود و عدم وجود همزیست ولباکیا بر مراحل زندگی معنی‌دار نبود. با توجه به این نتایج، وجود باکتری‌ همزیست ولباکیا می‌تواند توانایی زنبورها را در مواجهه با دمای انجماد کاهش دهد و این امر بر کارایی این زنبورها به عنوان عوامل کنترل بیولوژیک تأثیر منفی می‌گذارد.
کلیدواژه ها
 
Title
Investigating the effect of Wolbachia symbiotic bacteria on freezing point (SCP) of Habrobracon hebetor wasps in different life stages
Authors
Seyyed mohammad Seyyed alikhani, Mohammad Mehrabadi, Saeid Saeid Moharramipour
Abstract
Habrobracon hebetor wasps are known as one of the important parasitoid wasps in agricultural pest control. Symbiotic bacteria, especially Wolbachia, can have different effects on survival and temperature tolerance in these wasps. A better understanding of symbiotic interactions and the effects of symbiotic bacteria on these wasps can lead to the optimization of pest control methods and increase the efficiency of these wasps in agricultural ecosystems. Also, considering climate changes and its effects on habitats, investigating the ability to tolerate cold in these wasps can help predict their behavior in changing conditions. Therefore, the ability of Wolbachia on cold tolerance in wasps was studied to investigate the effect of symbiosis in unfavorable conditions of low temperature. In this research, the two wasp lines, in which the first line had Wolbachia symbiotic bacteria and the second line did not have this symbiosis, were fed with the combination of the antibiotic rifampicin and water and honey, and were bred for 8 generations in laboratory conditions, in the form of a randomized block design. were investigated with eight repetitions. During the experiment, 16 wasp pupae and 32 adult insects (16 males and 16 females) of the same age were studied. The freezing point (SCP) of each treatment was determined using a programmable cooling device (Binder GmbH, model MK 53, Germany) and a device (Thermometer LUTRON, model TM-947SD, Taiwan) to measure temperature. Data were analyzed using SPSS version 27 software. The analyzes included descriptive and inferential analyzes to investigate the differences and effects of the presence and absence of Wolbachia bacteria on the freezing point of wasps. The obtained results showed the effect of gender with an average of -1.18±0.9 for males and 17.35±1.02 for females, the effect of Wolbachia with an average of -21±1.07 for the treatment without Wolbachia and 0.92 19.3 for treatment with Wolbachia, the effect of life stages with an average of -25±0.74 for pupae and 17.73±0.67 for adult insects, as well as the effect of repetition and mutual effects of repetition on Wolbachia, Wolbachia on gender and repetition were significant on life stages (P<0.01). This is while the mutual effect of the presence and absence of Wolbachia symbiosis on the life stages was not significant. According to these results, the presence of Wolbachia symbiotic bacteria can reduce the ability of wasps to face freezing temperatures, and this has a negative effect on the efficiency of these wasps as biological control agents.
Keywords
Parasitoid, pest control, Antibiotic, biological control